forest píše:No ono to z té tabulky není nijak poznat kolika mikronama ten CPU je vyrobenej.
Za to já snad můžu, že to tam není?
forest píše:No a s tím že těch 67/115 W že to není při stejném zatížení by mě zajímalo jak jsi k tomu asi přišel? Předpokládám že oni si ty údaje necucali z prstu

Oni si ty údaje pochopitelně necucají z prstu, ono se na ty údaje nějak přišlo - nepolemizuju nad údajem, věřím mu, jinej nemám. Polemizuji nad tím, že zatím co u AMD to je maximální spotřeba procesoru - na to se asi nějak přijít musí, pak asi to jádro zdechne, shoří, případně se jádro "automaticky podtaktuje", tak u Intelu je tato hodnota za předpokladu, že zpracovává
běžné aplikace. Bych rád věděl co to je? Někomu v kanclu na Prescottu 3.4GHz běží 8hod denně Word a nějaký účto a někdo na tom 16hod denně renderuje video. Mi řekni co je tedy potom běžná aplikace? To je imaginární nesmysl. To je jako kdyby výrobce aut uváděl "běžnou spotřebu" - taky nesmysl.
Nesmyslem už není to, že za předpokladu, že na Prescottu poběží velmi optimalizovaná aplikace (dá-li se napsat stoprocentně optimalizovaná) tak ten procesor bude mít a má spotřebu přes 150W !!! U AMD to je 67W, mluvím-li pořád o 3500+ a P4 3.6GHz. Taková aplikace asi neexistuje, nebo jen u Intelu v laboratoři, proto při 100% záteži je spotřeba menší.
forest píše:Pokud by jenom Prescott žral 150W tak by mě zajímalo jakto že mám spotřebu jenom 240W s kompletním PC + vodníkem když to mám ještě hódně přetočený?
To proč nežere 150W sem ti napsal o příspěvek vejš. Je to jeho maximum, při puštěnym BOINCu to odhaduji na 130-140W. To kolik ten procák žere přesně, to nezjistiš, to prostě za normálních podmínek nejde zjistit. V klidu bude mít Prescott spotřebu cca 50W, opakuji
v klidu. To má AMD při provozu. Já nevim jestli si ten článek četl, ale tam jsou na nějakých 201-215W s "minimální konfigurací" - disk Medalist, grafika S3 Trio - spotřeba proti dnešním kartám nula k nule, atd.
dejv