Kredit

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Pro připojení do týmu by mělo stačit kliknout na vybraný odkaz na téhle stránce viewtopic.php?t=1696 a pak na tlačítko Join, případně něco dalšího pokud to bude něco chtít.
Případně na stránce projektu jít na stránku "Your account" neboli "Váš účet", pak bude možná potřeba se přihlásit. Na tý tvojí stránce klikneš na Team, do políčka vyplníš "boinc.cz" a hledat. Najde to odkaz na tým, klikneš, pak na "Join this team", pak na Join a mělo by být hotovo.
Z paměti už si to moc nepamatuju, ale takhle zhruba by to mělo být :-)
alwin
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alwin »

Kdyz se tady tak bavime o kreditech, vysvetli mne nekdo situaci, kdyz vim, ze nestihnu odevzdat dany balicek vcas (dovolena, dele vypnute PC), tak zda je lepsi to rovnou zrusit predem (rekneme ze jsem treba na 60% vypoctu), nebo to dopocitat treba s tydennim spozdenim.
marpes
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marpes »

tyzdenne oneskorenie je pre vsetky projekty, mimo CPDN, prilis velke. Nedodane vysledky su vyradene a nahradene novym odoslanim vacsinou do niekolkych hodin. Co som postrehol, nespominam si, ze by to niekde bolo viac ako 12 hodin. Avsak nepocitam vsetky projekty.
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

kdyz vim ze pojedu na dovolenou, ci neco podobnyho tak si zastavim prijimani dalsi prace..... po nejaky dobe zjistitsh co za jak dlouho zpoctech.... na mivam temer vzdy dvy projekty na masine, CPDN a nejakej co se spocte rychle(malarie, einstein,LHC apod.)..... a zakazem prijimani dalsi prace si to reguluju
gigadisk
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kredit

Příspěvek od gigadisk »

http://boincstats.com/stats/project_cpcs.php nejlepsi stranka na porovnani kreditu, dival jsem se vis na ten odkaz a prislo mi to neprehledne, navic porad se posouvat dolu a v tom dlouhym sloupci hledat projekt. Overil jsem si tam jednu vec a to, ze za riesela je nejvice kreditu, co vytlucu jak na notasu, tak na PC, dostanu se i na 2000 kreditu za den, pokud se na tom zrovna moc nedela. Ted co nasadili ty kratke LLR jednotky, ktere trvaji 1500 sec a je za ne 54 kreditu, tak je to super, horsi je, ze jich moc nebylo a tak to lamu kolem 4000 - 5500 sec, ale obcas se postesti. Je to blby lovit kredity, ale je skoda z toho PC nedostat vic, je uz jedno, jestli se pocitaji nesmyslny signaly z vesmiru, nebo hledam nejaky blby cislo, ktery najdu jedna ke stu. :Honza_boohoo
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

gigadisk píše:Je to blby lovit kredity, ale je skoda z toho PC nedostat vic, je uz jedno, jestli se pocitaji nesmyslny signaly z vesmiru, nebo hledam nejaky blby cislo, ktery najdu jedna ke stu. :Honza_boohoo
To je fakt zvláštní přístup :? Nač ti ty kredity budou, když zpracováváš něco, co vlastně zpracovávat nechceš a vlastně ani nevěříš že to k něčemu je, podle toho jak jsi to napsal.
BOINC by rozhodně neměl být jen o nějakém kreditu, ale hlavně o pomoci v oblasti výzkumu, kde si myslím že bude ta pomoc k něčemu užitečnému. Kredit je podružná věc, jen kvůli jakémusi srovnání poskytovaného výkonu. K ničemu jinému to není.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
shafa

Příspěvek od shafa »

Hm...
myslet si ze to je k necemu uzitecnemu jeste neznamena ze to je opravdu uzitecne.
Pak, az clovek dosahne par mega kreditu, ona ho ta prirozena a spravna soutezivost prejde ;-)
Nebo je zde nekdo kdo si neprosel obdobim soutezivosti a honby za kredity ?

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Soutěživost je věc jedna, ale vyložené honění kreditu je věcí úplně jinou. Osobně vždy počítám jen projekty, který skutečně chci pomoct a těch mám v seznamu několik. Pro každý z těch projektů chci prozatím odvést výkon v podobě 1 mega a u některých projektů už se mně to podařilo. To který z nich budu momentálně zpracovávat, se řídí aktuálním kreditovým ohodnocením, tedy počítám ten z nich, který dává momentálně nejvíc a kde ještě nemám ten mega.
Takže je to jakési vyvážení. Počítám to co dle mě má smysl a kde chci skutečně pomoct a z této oblasti projektů si vyberu ten, který momentálně dává nejvíc.

Nikdy bch nevolil projekt jen kvůli kreditu a počítal tak něco jen kvůli polechtání ega. To jsem nikdy nedělal a určitě by mně to dýl jak pár dní nebavilo. Soutěžení je hezká věc, ale nemělo by být na DC projektech tou největší prioritou.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Jak pomáhá projekt, kterému se věnuje (na který se mrhá) nejvíce výkonu, energie, stovky tisíc dolarů, etc. vědě konkrétně? Jaké jsou jeho konkrétní vědecké výsledky? Věnoval jsi mu exkluzivně x let výkonu, musí tedy podle tebe být vědecky nejužitečnější.

Není to pouze placebo, které ale může přitáhnout lidi k užitečnějším věcem?
Není kredit také placebo, které je důležitým motivačním faktorem výkonu, upgradu, expanze hardwarového parku?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Výsledky od mnohých projektů osobně v horizontu několika let nepředpokládám. Za ty roky výpočtů jsem pochopil, že kdyby bylo tak snadné brzo získat výsledky, tak by tyto projekty nemusely vznikat a zabývat se jejich propagací. Většinou se jedná o dlouhodobé výzkumy a tak to i chápu. Je jedno zda u některéhu bude tvat několik let, než dosánu stejného výkonu jako u jiného za pár měsíců. Prostě jiné měřítko než ten kreditový MEGA prozatím nemám a myslím že i tobě docela padlo po nějaké době do oka :wink:

Spíše mně jde o zaměření projektu, dle toho se osobně rozhoduji. Prostě osobní pocit, že to není jen mrháním výkonu a peněz. Každý tento pocit může mít u jiného projektu a nikomu to neberu. Pokud tedy o projektu zná alespoň základní informace a neuvede jen že za to je nejvíce kreditu.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Ja se priznam, ze jsem Riesel Sieve taky rozjel, ono je totiz demotivujici, kdyz clovek klesa ve svetovem poradi i kdyz pocitac bezi naplno 24/7 :-) Ale na druhou stranu tomu projektu verim, ze muze prinest v dohledne dobe realne vysledky, narozdil treba od SETI, ktere pocitam jenom protoze jsem sci-fi fan :-)
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

shafa píše:Hm...
...je zde nekdo kdo si neprosel obdobim soutezivosti a honby za kredity ?
Ja treba vubec nevim co to ty kredity sou...
juracara
Nováček

Příspěvek od juracara »

Ahoj,prosím tě můžeš mi vysvětlit, co to je ten kredit?Nějaké kredity mi naběhly,ale co s tím pak dál mám dělat.Dík Jirka začínám
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

Kredit je takova virtualni odmena za praci, co s nim ? Muzes si treba pred kamarady honit triko ze mas milion :D
Vice na http://en.wikipedia.org/wiki/BOINC_Credit_System
Odpovědět