2 Bubak : mám načisto (v pondělí ráno) nainstalovanou 5.4.9 verzi Boincu......takže Boinc Core by mělo být aktuální
2 Honza : právě že jen tak to přepsat aplikaci nejde, original je 5.12....ale opti je 5.11......takže se přepsání nekoná.....jedině změnit název opti verze, ale ta má uplně jinou velikost než originál verze.. a jak jsem koukal tak client_state.xml je zapsaná velikost aplikace...takže to asi Boinc core controluje.....nebo se mýlím? Tím pádem je stejně nutné dělat upravy.Co ty na to jako profík na upravy?
EDIT: jo tak jak koukám tak problém s verzí aplikace už Crunch vyladil a i velikost aplikace asi odpovídá originálu.....akorát originál aplikaci už nemám, tak to nemůžu porovnat No nic ale už by snad přepisování originál aplikce mělo být bez problémů.
Ne, nemaji stejnou velikost. Oni proste delaji celou kompilaci ze zdrojaku - a tedy jim vyjde jina velikost, kdezto akosf hrabe uz do vysledneho exe souboru - a velikost zachova.
V client_state.xml je zapsana nejen velikost, ale i <file_signature> a ocekaval bych, ze kvuli tomu bude BOINC pri podstrceni jineho exace rvat.
Korektnim zpusobem je opravu uzivat app_info.xml
Takze jestli jen doporucoval zkusit pouze podstrcit jiny exe, tak to nebyl zrovna dobry napad, protoze to bude zrav i kvuli nenalezenym souborum
2 Honza: jj...a to právě že mě řval a pořád si tahal znovu originál aplikaci........no nic ale ted jsem resetnul projekt aby jsem měl originál soubory a zkusil jsem to přepsat poslední verzí optimalizace, a to už je ok a funguje to....a není ani třeba app_info.xml.....ale jen pro enhanced.....protože si boinc stáhnul aplikaci i pro staré jednotky...tak pokud chci tuto aplikaci nahradit opti verzí, tak ta už app_info.xml potřebuje.....takže můj postup po resetu nebo novém připojení do projektu je následující:
1:Resetnul jsem projekt
2:Stopnul Boinc
3:Přepsal Enhanced aplikaci a daší soubory z TOHOTO zdroje
4:Stahnul opti verzi 4.11 TADY
5:Upravil app_info.xml
6:Nakopíroval do boincu i opti aplikací a PBD souborem
7:Změnil příponu nebo smazal originál aplikaci 4.18 a soubor 4.18 PBD
8:Spustil Boinc
A vše jede jak má a počítám optimalizovaně jak Enhanced tak starou aplikací
Tak jsem nainstaloval přeinstaloval BOINC na verzi 5.4.9 a použil optimalizaci od Crunche 5.12 a počítá mi to jednotky pořád stejně rychle. Ten app_info.xml jsem tam dal, ale žádná změna. Počítá mi to stejně rychle jako před optimalizací. Mám verzi pro SSE2. Dobu výpočtu jedné jednotky mám kolem 14 hodin.
I podle Taskmanagera ti bezi ta optimalizovana verze? Nespustilo to nakonec oficialni aplikaci?
Neni to napriklad tim, ze nova WUs ma jiny angle range a tudiz narocnejsi vypocet dorovna zrychleni optimalizace?
Co trebas link na inkriminovanou masiinu? Podle vysledku by se melo poznat, kterou aplikaci byla WU pocitana.
Jak to zjistím podle taskmanageru? Oficiální je 5.12 a optimalizovaná je taky 5.12. http://setiathome.berkeley.edu/show_hos ... id=2407767 (teď po té reinstalaci tam mám dva počítače, tak tady je ten novější)
Ale ještě jsem od nainstalování té nové verze nic nepočítal. Ale u oficiální tam bylol, te to dokončí za 12 hodin a s tou optimalizovanou tam je, že to dokončí za 14 hodin 5 minut.
Už to počítá 1:06:37 a je spočteno 16,457%. Což je hodně málo.
podíval jsem se na poslední jednotku z toho starého počítače. Je u ní napsáno: "Windows optimized S@H application by Crunch3r" takže to počítalo s opti
Kyong píše:
Ale u oficiální tam bylol, te to dokončí za 12 hodin a s tou optimalizovanou tam je, že to dokončí za 14 hodin 5 minut.
Už to počítá 1:06:37 a je spočteno 16,457%. Což je hodně málo.
jak psal honza jednotky mají proměnou délku, navíc samotné SETI beta je optimalizované takže rozdíl v časech nebude nijak extrémní.
edit01 na posledni WUmas s P4 na 2.4ghz o 2Ks lepsi cas nez 2.8 tak to je otimalizovany docela dobre.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde. CZ BOINC WIKI
2 azor666: Ale to byla neEnhanced WU! Enhanced jeste nespocital ani jednu.
2 Kyong: Pockej az to spocita aspon 1 Enhanced WU a pak mrkni na result na webu jestli ji pocitaka optim. nebo neoptim. app.
@ Bubak - ta tabulka, kterou Ingleside uz delsi dobu dela (puvodne pro Beta) je *standardizovana* na virtualni masinu, ktere *standardni* WU z klasika 4.18 dela 1 hodinu.
Podle ni jsem minuly tyden opravoval udaje pro SETI E a optim v souhrnne tabulce.
Tak počítalo to 6:20:06. Podle Boinc Manageru je výsledek odeslán, ale na stránce projektu mi to píše, že ještě nebyl spočítán. Zkusím se podívat zítra.
2 Kyong : Vysledek mas odeslan, ale nereportoval se. Reportovani se provadi vetsinou pri dalsim stazeni jednotek nebo muzes dat rucne aktualizaci projektu a odreportuje se hned.
Pripadne Truxova optimalizace ma okamzite idesilani spocitanych jednotek. Zakomponovali to i do nove aplikace, ale nevim, jak moc to funguje.
Libor
vejpuste píše:Pripadne Truxova optimalizace ma okamzite idesilani spocitanych jednotek. Zakomponovali to i do nove aplikace, ale nevim, jak moc to funguje.
Libore nevim, jestli ji tam nakonec nechali - puvodne to byla spise funkce pro debug ucely. Jinak ano, je rozdil mezi uploadovanim vysledneho souboru a reportovanim vysledku. Nekde se muze jednak o dve dost odlisne veci: upload treba do Svajcu, report treba do UK.
2 Honza : V Linuxove verzi 5.4.9 to urcite je. Je tam i zmena RPC portu, coz me potesilo.
Zacinam postupne prechazet na S@H Enhanced, ale nechci to uspechat, abych zbytecne nezahodil desitky stazenych jednotek v zasobe.
Jenom nechapu, proc mi u nekterych jednotek pise SETI@Home Informational message -9 result_overflow NOTE: The number of results detected exceeds the storage space allocated.
Jednotka je nakonec Validni a dostala i kredit. http://setiweb.ssl.berkeley.edu/result. ... =324170202
Libor
PS: Nemate nekdo referencni jednotku s resultem pro Enhanced? Idealne co nejkratsi.