Audio

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

Bubak píše:Ze si za THX PRIPLATIS! Napr. Logitech Z-5400 stoji cca. 6500 Kc a to je asi to nejlevnejsi s THX.
Jee sorry, sem prehlidl. Za 6,5k uz by to mohlo trochu zahrat, to jo... ale porad, preferuju 2xporadny bedny + 0 proti 5xnic + 1xdunitko
Pav Lucistnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pav Lucistnik »

JardaM píše:Pro jeho kvalitu prosazuji termín Lo-Fi. Už tu byl termín fičák, tohle nazývejme hučák.
Bohuzel, termin Lo-Fi je uz zabrany jistym hudebnim zanrem...
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Pav Lucistnik píše:... Za 6,5k uz by to mohlo trochu zahrat, to jo... ale porad, preferuju 2xporadny bedny + 0 proti 5xnic + 1xdunitko
Jak jsem psal, ja jsem co se tyka muziky hluchej (tak nepotrebuju THX bedny), ale co se tyka zakladu akustiky, tak si jeste pamatuju ze skoly (to uz je let, takze se sam divim) ze objem beden je treba hlavne na basy(tj. do 100Hz) a basy zaroven delaji ruzny nesvary pokud je poustis z "plastaku". Takze pokud mam masivni subwoofer tak mi na stredy a vysky staci malicky satelity. Lidsky ucho navic rozezna smer odkud zvuk prichazi prave podle stredu a vysek. Tim jsem chtel rict, ze preferuju presne opacnou konfiguraci. Radsi 5 satelitu a masivni suwoofer, nez 2x poradny bedny. A to beru v uvahu jen poslouchani muziky + DVD. Kdyz si k tomu jeste pripoctu efekt pri hrani her (pri strileckach je dobry slyset nejen ze se neco deje, ale i kde se to deje) tak je moje volba jasna. Jen sousedi nejak nemaj pochopeni. ;-)
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

IQE píše:Pokud můžu vstoupit do diskuze, tak LP desky jsou stále populární (zvlášť mezi DJ-eji) :wink:
Nejen tam. Pokud znas nejakyho fandu Jazzu, tak ten kdyz si muze vybrat jestli si to samy LP pusti z CD, nebo z vinylu ma jasnou volbu. To samy plati i o klasice.
DJ si klidne vystaci s timhle ;-)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Když už gramofon, tam jsem myslel něco slušného, co skutečně věrně podá hudbu a dokonce lépe než z CD.
Třeba něco takovéhleho:
http://www.kuzma.si/stabixlang.htm
http://www.clearaudio.de/
Ale jak jsem již psal dříve, na to by musel člověk mít hromadu peněz :?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
shafa

Příspěvek od shafa »

Bubak:
hh, asi jses fakt hluchej ;-) (bez urazky)
Na hudbu subwoofer vpodstate nepotrebujes, leda by byl zavislak na Bachovy varhanni koncerty. Ono moc nastroju kolem 80Hz a niz nefunguje.
Jde naopak o to mit hodne kvalitni podani od 100Hz vys, protoze na to je ucho dost vnimave. Prave ruzna chrastitka ala 5.1 od creative totalne zplosti hudbu, takze slysis basy a vysky, jinak nic... celkovy projev=0.
Ne nadarmo se rika ze pro audiofily zacatecniky jsou nejlepsi 2pasmove repro ala Mission s cenou kolem 10kKc, a pro Bachofily 3p repro za 25kKc.
S samozrejme odpovidajici hifi souprava a stinene kabely, ne SB live!

Segra co hraje celej zivot na housle rika ze pozna rozdil CD/vinyl... na muziku co posloucham ja je to ale pry uplne jedno - DimmuBorgir a Visaci zni dobre na vsem ;-)
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

2Bubak - I think I covered all the angles...

Current CD Setup:

1 Denon PMA-2000IVR
1 pair Klipsch Cornwalls
3 Sony CDP-CX205
1 Turntable and LPs somewhere in the basement :) <----- 2Forest

Current TV and DVD setup:

1 Panasonic TH-50PX600
sitting on
1 BDI Avion 8527 with 8540 TV stand
4 surround satellites Klipsch RSX-5
2 main Klipsch RVX-54
1 center Klipsch RCX-4
1 sub JL Audio Fathom f113
1 Denon 1506 Receiver
1 Denon DVD 1720
1 Bell ExpressVU 9200 satellite receiver
1 Belkin PureAV PF60 Power Console
1 Logitech Harmony 880

Current gaming setup:

1 Klipsch Promedia GMX d-5.1 (ok, so I like the retro look...)
Naposledy upravil(a) 'bosh dne pát lis 10, 2006 8:51 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

shafa píše:Bubak:
hh, asi jses fakt hluchej ;-) (bez urazky)
Ne nadarmo se rika ze pro audiofily zacatecniky jsou nejlepsi 2pasmove repro ala Mission s cenou kolem 10kKc, a pro Bachofily 3p repro za 25kKc.
S samozrejme odpovidajici hifi souprava a stinene kabely, ne SB live!
Jak bych ten subwoofer nezatracoval - jestli je nekdo hluchej, subwoofer je jeste zpusob, jak hudbu poslouchat :lol: Nebo jinak - nekdo zase rika, ze hudba se ma poslouchat i telem.
SB Live! bych taky nezatracoval - v roce 1999 to byla jedna z mala moznosti, jak si poslechnout na PCcku DVD filmy i koncerty v plne kvalite. Prikoupil jsem si od cinanu kus tistaku, co mel SPDIF in/out a opticky out, hodil optiku do Denona, vepredu nejake ty 2-passmove Mission Tower s bassreflexem za 20 koliku, stredak Tannoy, zadni Tesla, zatracovany subwoofer Aiwa (vim, hrozna smeska beden), ale precijenom nemam poslechovou mistnost a 5.1 filmy urcite staci, hudbu z DVD v bezeztratovem PCM jde klidne hodit pouze na ty Mission Towery.
Pripominam, ze jsem mluvil o minulem stoleti, kdy se vetsine lidem o DVDckach jeste ani nezdalo.

Ted SB Live nahradil Audigy 4 neco co vlastne momentalne, konecne se delaj i poradny hry na minimalne 5.1 audio jako Oblivion (na ktery zase nemam tolik cas) a poslouchat se to rozhodne da.

Jinak souhlasim, ze "ruzna chrastitka ala 5.1 od creative" nejsou o hudbe, mistnost se tim na filmy taky neozvuci a je to dobre tak na pipani chybovych hlasek Windows.
Zase rozumim, ze ne kazdy da 50+ koliku za audio a ne kazdy si muze do mistnosti dat 50 kilo reprobeden, protoze to chce mit treba 20m2 prostoru. Kdyz ma nekdo komp v mistnosti rozmeru koupelny paneloveho bytu, tak ty chrastista staci, jinak je to vyhazovani penez a utluce se tam.
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Honza píše: ...vepredu nejake ty 2-passmove Mission Tower s bassreflexem za 20 koliku, stredak Tannoy, zadni Tesla, zatracovany subwoofer Aiwa (vim, hrozna smeska beden)...
Then perhaps all that is needed is a sound meter kit and you are set:
http://www.dasdistribution.com/products ... /index.htm
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Já mám drtivou většinu času Sennheiser HD555 rodina :roll: Ale takovej podomácku postavejej sinklér a starý dobrý bedny od Tesly...
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Není to úplně k tématu, ale je tam dobrá diskuse :)
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Honza píše:Jak bych ten subwoofer nezatracoval - jestli je nekdo hluchej, subwoofer je jeste zpusob, jak hudbu poslouchat :lol: Nebo jinak - nekdo zase rika, ze hudba se ma poslouchat i telem...
Ano - no taky sem koupil: :):):)

http://www.thetwistergroup.com/product/ ... 21704.html

buttkicker:

http://www.guitammer.com/
Honza

Příspěvek od Honza »

Za 300$ kopnu do zadku na pozadani :lol:
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Kruci, holkam se to liby... :):);)

Or for gamers:

http://www.tigerdirect.ca/applications/ ... No=2205159
shafa

Příspěvek od shafa »

Kdepak tyhle srandy :? ...
Kvuli kantrovi jsem si koupil nejaky geniusy, polouzavrena sluchatka s vibracemi.
Bylo to fajn do te doby nez ty paka zacli kupovat AWP a snajpovat mi z metru do kebule. To se mi pak hlava rozletela nejen ve virtualnim, ale i v realnem svete :?
Pri predstave vybuchu u hlavy a jeste pod prdeli ... no, nevim...
Ovsem nekomu to pod prdeli muze delat dobre, treba... , hh....

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Odpovědět