BOINC vs. Linux (FC5)

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honasss píše:jenže po restartu mi tam žáden boinc nevisí a přesto se služba nespustí...
Udelal jsi to co jsem psal v odpovedi za scriptem nebo jsi to prikopiroval do scriptu?

Kód: Vybrat vše

Pak spust : chkconfig --add boinc 
coz zajisti spousteni po startu systemu. 
Zkus : service boinc start a v /home/boinc/BOINC/boinc.log sleduj co to dela. 
Melo by to fungovat. 
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Já už ho teď spustím pomocí service boinc start, jedná se o to, že se po startu počítače nespustí sám
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honasss píše:Já už ho teď spustím pomocí service boinc start, jedná se o to, že se po startu počítače nespustí sám
Zkus si jeste dat chkconfig --list |grep boinc
Pokud vypise : boinc 0:off 1:off 2:off 3: on 4: on 5: on 6:off tak je vse v poradku a melo by to po startu nabehnout nebo se aspon pokusit.
Pripadne se podivej do /var/log/boot.log jestli to zkousi.
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

chkconfig --list |grep boinc vypsal co měl, boot.log je prázdný, ... jesli nebude zadrhel někde v těch uživatelích, standardně se mi po startu přihlašuje uživatel "user" který možná nemá všechna práva ke spuštění boincu :?:
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Honasss píše:chkconfig --list |grep boinc vypsal co měl, boot.log je prázdný, ... jesli nebude zadrhel někde v těch uživatelích, standardně se mi po startu přihlašuje uživatel "user" který možná nemá všechna práva ke spuštění boincu :?:
Predne jsi nam nenapsal. kde jsi boinc nainstaloval. Doporucuju zridit uzivatele boinc s homovshom adresarem
/home/boinc . Tam dat vsechny soubory a adresare boincu. Pod rootem v schellu dat
cd /home
chown -R boinc boinc
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Boinc mám nainstalovaný v home/boinc/BOINC dle instrukcí Vejpuste :)
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

FordPrefect píše:
Honasss píše:chkconfig --list |grep boinc vypsal co měl, boot.log je prázdný, ... jesli nebude zadrhel někde v těch uživatelích, standardně se mi po startu přihlašuje uživatel "user" který možná nemá všechna práva ke spuštění boincu :?:
Predne jsi nam nenapsal. kde jsi boinc nainstaloval. Doporucuju zridit uzivatele boinc s homovshom adresarem
/home/boinc . Tam dat vsechny soubory a adresare boincu. Pod rootem v schellu dat
cd /home
chown -R boinc boinc
Tak jeste jednou a pomalu.
Jako sluzba se to spousti nezavisle na prihlasovanem uzivateli. Nezalezi tedy vubec na tom jestli a kdo se tam naloguje. Spousti se to primo pri startu systemu.
Ze je prazdny boot.log je dost divne. S FC5 nemam zkusenosti, ale v jinych RedHatech i Fedorach se tam normalne zapisuje co se provadi pri startu.
Predpokladam, ze byl vytvoren uzivatel boinc s home adresarem /home/boinc. V nem vytvoren podadresar BOINC, kde je boinc core soubor se jmenem boinc. Na velikosti pismen ZALEZI. :-) Ale to asi bude protoze jinak by Ti nefungoval service boinc start.
Zmena vlastnika neni nutna, protoze se provadi ve scriptu. Parkrat jsem na to zapomnel, tak jsem to pridal pred spusteni :-)
Ted me napadlo, jestli nahodou za restart nepovazujes odhlaseni a prihlaseni uzivatele. Pro nas ostatni restart znamena opravdu restart pocitace. Zkus se prihlasit jako root a dat prikaz reboot.
Pak uvidime, jestli se do boot.log neco nezapise.
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Restartem opravdu myslím reboot, do logu se zase nic nezapsalo, ale když jsem sledoval nabíhání systému bylo tam něco jako boinc stopped (no lockfile found), asi dělám nějakou začátečnickou chybu...
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Honasss : Spust jeste grep initdefault /etc/inittab
Tam uvidis id:3 nebo id:5 To je runlevel.
Pak v /etc/rc3.d nebo rc5.d mas co se ma spoustet. Koukni jestli tam mas /etc/rc3.d/S71boinc nebo K29boinc.
Ale jelikoz jsi rikal, ze mas v chkconfig vypsano on, tak by tam melo byt S71boinc.
Jeste zkus chkconfig boinc on
Pokud se Ti bootovani nevypisuje do boot.log, tak jeste zkus /var/log/messages Nekde to byt musi.
Po boinc stopped by tam mel byt hned v zapeti boinc start.
Pokud ani to nepomuze, tak si holt dej na konec /etc/rc.d/rc.local prikaz /etc/init.d/boinc restart
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Všecko je jak píšeš, akorát se služba po rebootu sama nespustí, s71boinc je v rc5.d, našel sem i log/messages a jediná zmínka o boincu je:

Jul 27 17:18:04 localhost kernel: audit(1154013481.924:2): avc: denied { append } for pid=1825 comm="su" name="boinc.log" dev=dm-0 ino=15368332 scontext=system_u:system_r:initrc_su_t:s0 tcontext=system_u:object_r:user_home_t:s0 tclass=file
Jul 27 17:18:05 localhost kernel: audit(1154013481.924:3): avc: denied { append } for pid=1825 comm="su" name="error.log" dev=dm-0 ino=15368347
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Honasss : Tak to vypada na selinux, ktery to nejak zariznul. Ale ja ho nikde nepouzivam, tak Ti neporadim. Vsude, kde se mi cpal do instalace, tak jsem ho vypnul.
Je to takova sluzna, ktera by mela kontrolovat kdo kam muze zapisovat a spoustet. Muze to byt dobry, ale nikdy jsem to nekonfiguroval.
Vypnout ho muzes v /etc/selinux/config : SELINUX=disabled
Libor
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

uff, dík moc za rady, už to fičí bylo to tím selinuxem :D
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honasss píše:uff, dík moc za rady, už to fičí bylo to tím selinuxem :D
Ja vim, proc ho vsude rusim. Ale uznavam, ze pokud je dobre nakonfigurovanej, tak je na mnohouzivatelskem Linuxu dobry. Ale zatim jsem nemel tu potrebu.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

Hmm, pekne.
Mam cukani to taky nahodit na server v praci...do vecera jsem tam delal postfix apod. na debianu, od vcera tam mame konecne verejnou IP, zadni vratka z me domaci IP...fakt me svrbi prsty :lol:
(jestli nepresvedcim Win 2K na share folderu pro 10+ useru, tak bude asi druha linux masina...)

Mno, jeste nez udelam blbost...kdyz budu chtit zmenit port, pod kterym mi jede SSH, staci v /etc/ssh/ssh_config zmenit port?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:Mno, jeste nez udelam blbost...kdyz budu chtit zmenit port, pod kterym mi jede SSH, staci v /etc/ssh/ssh_config zmenit port?
Ano. :-)
Libor
Odpovědět