0 creditu za jednotku?

Fórum o projektu Large Hadron Collider

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

vzhůru do křemíkového nebe :wink: NO alespoň ušetříš doma za topení. :D :lol: 8)
Ne vážně v tomto případě to je ta rychlost spíše kontraproduktivní já tet píši z pomalého notebooku (1400 mhz 1024 KB RAM 2x256 ), ale všechny jednotku LHC to dodělá do 6 hodit a ty jsi psal že ti to trvá 8 a ještě se to kouše, :?

osobně bych procesor nenechával na víc jak na 60 stupních a zainvestoval do většího chladiče (měď- heatpipe-nebo rovnou vodník)

takový náklad to zas není (pokud nechceš značkový a svítící) a je to lepší než riskovat odchod cpu do věčných lovišť
Naposledy upravil(a) azor666 dne pon úno 13, 2006 9:52 pm, celkem upraveno 1 x.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Chladič na tom je jak kráva pasiv + velkej a hlučnej větrák. S vypnutým BOINCem a 100% rychlostí větráku (3000 ot.) má 50°, když zapnu BOINC, vyletí to na 70° a když stáhnu větrání na 50% aby to bylo tišší než vysavač(když se chci koukat na film/seriál) :D , tak to jde na těch cca 82°, 85 je vyjímečná hodnota. Ono to tak strašně topí hlavně proto, že to je P4 :)
Bez větrání jsem teplotu nezkoušel a ani nebudu, nechci dopadnout jako u minulého PC, kde jsem se po zadření větráku u zdroje jednoho krásného rána probudil v pokoji plném štiplavého dýmu :lol:

A jo, topení v téhle místnosti nepotřebuju :-)
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Jo, mimochodem, je v poradku Einstein 10-15 hodin? Já jenom jestli mám dál počítat jenom SETI, jako za starých dobrých časů commandline klienta :-)
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Já jsem se lekl že 80° je provozní teplota :shock:

Já to dělám tak, že pc podtaktuju když chci něco slyšet-spát (u mé desky to jde z vidlí )a pak si větrák běží pěkně pomalu a nehlučně. ale s novým kompem asi půjdu do vodníka to je jediná možnost jak mýt tichý a výkonný komp. ještě bych se zkusil poptat na heatpipe to by podle mně mohlo kombinovat výkon vodníka s jednoduchostí normálního větráku.

edit: 10 hodin v poratku neni, uz kdys se kouknes na ostatni kompy co odevzdali tve jednotky tak vidis ze maji polovicni casi.
nerad to rikam ale stim pocitacem asi bude neco spatne :(
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

@gRis: Teploty vysoký, časy neúměrně dlouhý... Mrkni na ThrottleWatch, ke stažení tady.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

pasta

Příspěvek od Higgi »

Ještě bych prověřil teplovodnou pastu mezi chladičem a procesorem...jestli tam je a pokud jo, tak jak je nanesena apod. 80C je podle mě fakt moc na jakejkoli procík (mně se to kecá, když mám při plný zátěži 30 :lol: ).
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Třeba na Prescottu není 80° nic nenormálního a i na 100° jede úpně v pohodě a bez chyb. Prostě záleží na konkrétním CPU které máš.
Pokud máš Prescota, to co jsi popisoval jako chladič vypadá na ten klasickej kterej je k tomu dodávanej a kterej ten CPU má problém v non-stop zátěži uchladit i když hrozně řve. Doporučoval bych Freezer 7,ten je poměrně tichej a fakt dobrej. Stojí kolem 500. Jinak nejlepší je samosebou voda.

Tvůj problém bych ale spíše odhadoval na to že máš díky tomu chlazení velkou teplotu v Case a přehřívají se ti paměti nebo Chipset, to bývá u Prescottů častý problém, když nemáš v bedně nějakej větrnej tunel. Také pokud máš na desce původní BIOS, bývá to občas u starších desek semeniště problémů a tak i upgrade BIOSU bych udělal jako jednu z prvních věcí. Aktuální ovladače chipsetu do windows by měly následovat.
Pokud ani to nepomůže, nech bednu otevřenou a dej k ní nějakej ventilátor, pokud to pomůže, budeš mít jasno kde je zakopanej pes.
Neuvedl jsi teplotu v Case, nemáš možnost ji zjistit?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Nesouhlasil bych s Forestem akorat v tom bode o otevrene bedne, nejucinejsi je situace, kdy v predu case nasavas vzduch, ktery ti potom vzadu vychazi z case. Bylo nekolikrat experimentalne overeno (napr. na pctuning.cz) ze je vhodnejsi do case aktivne vhanet ventilatorem vzduch. Pokud neni ve predu v case misto, tak osobne davam ventilator na bok tak aby cast vzduchu smerovala na CPU a cast na dalsi "topidla" v compu (grafika, chipset).
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Já to myslel jen na dobu vypočítání pár WU jako test jestli by větrný tunel pomohl, či nikoliv. Aby neinvestoval do něčeho, co mu stejně k ničemu nebude a problém následně nalezne jinde.
Dělal bych to postupně. BIOS, ovladače, pokud nepomůže ani jedno, otevřel bych Case, pokud ani to, dal bych k tomu ventilátor a pokud to bude blbnout furt, tak až potom bych zkoumal pastu na CPU, či testoval jen s částí pamětí pokud máš více bloků a podobné věci.

Pokud máš zapnutou v BIOSU termoregulaci CPU, tak by to vysvětlovalo tak velké časy pro výpočet, protože v případě přehřátí si Prescott se zapnutou termoregulací sám sníží takt či vkládá prázdné řetězce pro to, aby mohl v práci pokračovat, ale nepřehřál se.

Na podrobné a rychlé testy je dobrý PCMark. Tam jde otestovat jednotlivé díly v PC zvlášť (GPU, CPU, RAM, HDD) a tak by jsi také mohl zjistit se kterým dílem je něco špatně.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Problem je ze PC je jeste v zaruce - takze ho nemuzu otvirat jinak bych o ni prisel. Jelikoz se na tom kazdou chvili neco podela(ted zrovna vetracek u grafiky), nechci na to jeste tak rok sahat. Jestli se neprehriva jdu testnout ted, taky se mrknu jestli je rozdil mezi WU pocitanymi s pustenym a zpomalenym vetrakem. V bedne senzory jakysi jsou, ale ukazuji -125°C, takze tam IMO jsou jenom pro ne sloty :-)
V BIOSu bych problem nevidel, deska patri k jedne z nejspolehlivejsich a byla docela draha, nekupoval bych zadny levny shit :D Na netu na ni nikde nejsou stiznosti ani nikdo neresi moc problemu.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Pak ti tedy nezbývá nic jiného než to podtaktovat tak aby si při daných otáčkách větráku udržel přijatelnou teplotu. O tolik výkonu zas nepřijdeš a když ho budeš potřebovat tak to zase OC spět.
Teď do jde snad všude z vin.

Stou zárukou je to vždycky blbý , to je jeden z důvodu proč si raději komp skládám sám, ale stejně když jím řekneš že do toho chceš jiný chladič tak ti ho tam rádi dají (samozřejmě ne zadarmo, ale co se dá dělat)

Prehrivat se to musi se to musi za 10 hodin mi tet jednotky vklidu dela duron 800 :!: ;
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Takze ThrottleWatch se muze zblaznit, procesor ma 82° ale porad si spokojene slape na svych 3.00GHz. Takze v tom problem nebude. Co jsem koukal tak jednotky maji vypocetni cas stabilne kolem 25-32tis. sec. Teplotu na miste kde jsou pameti odhaduju na cca 30°, nahore u procesoru je to kolem 36,5(stejne jako ruka :-)).
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

gRis píše:Takze ThrottleWatch se muze zblaznit, procesor ma 82° ale porad si spokojene slape na svych 3.00GHz. Takze v tom problem nebude. Co jsem koukal tak jednotky maji vypocetni cas stabilne kolem 25-32tis. sec. Teplotu na miste kde jsou pameti odhaduju na cca 30°, nahore u procesoru je to kolem 36,5(stejne jako ruka :-)).
To je šílený, ten čas. Fakt je tam něco špatně...Zkus nějakej benchmark...Ale asi bych to zase odnes do firmy, kde jsem to koupil.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Higgi píše:
gRis píše:Takze ThrottleWatch se muze zblaznit, procesor ma 82° ale porad si spokojene slape na svych 3.00GHz. Takze v tom problem nebude. Co jsem koukal tak jednotky maji vypocetni cas stabilne kolem 25-32tis. sec. Teplotu na miste kde jsou pameti odhaduju na cca 30°, nahore u procesoru je to kolem 36,5(stejne jako ruka :-)).
To je šílený, ten čas. Fakt je tam něco špatně...Zkus nějakej benchmark...Ale asi bych to zase odnes do firmy, kde jsem to koupil.
HEHE, problem je v tom ze SETI bezi uplne normalne. To by mne asi poslali do prdele :lol:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

zde tvuj cas v za posledni jednotku einsteina je 50 000s cas druheho pocitace na te same jednotce je 32 000s a je to pentium 1700mhz but mas skvele slapajici celeron 1000 mhz anebo je neco spatne
Odpovědět