Články o BOINC nebo DC

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pcman »

Interview jsem si poslech hodne pozorne. Je jasne, ze jste na pripravu
nemeli cas, takze klobouk dolu :-)

Nejaky feedback :-)

Prece jen ale jsem mel misty pocit, ze problemu neznaly clovek,
pro ktereho to bylo predevsim urceno, se v tom v nekterych
pasazich mohl docela ztratit.

Podle meho nazoru melo byt o neco vice prostoru venovano popisu
nejznamejsich projektu. Protoze pokud chcete, aby nekdo neco pocital
musite ho zaujmout tim, co ma pocitat. Tudiz tam mohlo zaznit neco jako

"Muzete pomoci vedcum napr. predpovedet vyvoj klimatu na Zemi na 80 let dopredu"

nebo

"Muzete pomoci s narocnymi vypocty nutnymi k postaveni nejvetsiho urychlovace
castic na svete."

pripadne

"Nebo se muzete zapojit do boje proti zakernym nemocem jako je Alzheimer ci rakovina."

Ale zase na druhou stranu jak to nacpat do tech par minut, ze?
Dericcaster
Nováček

Příspěvek od Dericcaster »

Malý článek o BOINC vyšel v prvním letošním čísle 21. Století
Obrázek

A ostříhal jsem to Iterview. Má to 11:40min a 4,7 MB. Aby si to mohli poslechnout i lidé se slabším připojením.
Ke stažení ZDE
Obrázek
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

Dericcaster píše:Malý článek o BOINC vyšel v prvním letošním čísle 21. Století
Jen škoda, že v tom žlánku je první odkaz na http://www.boincteamcz.net/ a jako druhý boinic.cz s překlepem :Honza_doh
Honza

Příspěvek od Honza »

A taky skoda, ze boincteamcz je temer bez aktivity - vypoctove pricmrndava sotva 20 lidi, nove stranky se slibuji snad jeste dele nez vlada...
Pokud to ale pritahne nove lidi proc ne? (snad jedine proto, ze stranky tymu ani forum toho moc nabidnout nemohou).
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Honza píše:A taky skoda, ze boincteamcz je temer bez aktivity - vypoctove pricmrndava sotva 20 lidi, nove stranky se slibuji snad jeste dele nez vlada...
Pokud to ale pritahne nove lidi proc ne? (snad jedine proto, ze stranky tymu ani forum toho moc nabidnout nemohou).
Souhlas s hodnocenim webu i fora, ale kdes vyhrabal to ze pocita 20 lidi? Kde se teda bere ten 400k+RAC? Za CNT je stale aktivnich dost PC.
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Bubak - nepleť si CNT s BOINC team cz, jsou to dva rozdílné týmy
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 LiborA: Aha. Jeste dospavam noc. Omlouvam se.
Honza

Příspěvek od Honza »

Tak jsem se v klidu dostal k poslechu zaznamu poradu na Leonardo.
@ pcman. Vychazal jsem z toho, ze posluchac neni bezny posluchac radia, ale clovek poslouchajici porad o vede a technice. Ale jo, ty typy na lepsi predstaveni projektu jsou dobre...priste to snad pouziji :lol:

Myslim, ze to nedopadlo spatne, ze je to vuci tematu vcelku dobre sestrihano, plkani nebo prazdne vary nebylo az tak hrozne.
(akorat jsem ve studiu nemel pocit, ze bych mluvil nejak vyrazne vic nez dejv a z toho zaznamu...no nic, dobre se slyset, vychytat slovni parzity atp.).
Honza

Příspěvek od Honza »

Neco ke klimatu - 3 minuty shot http://youtube.com/watch?v=kCYlZ8-l5jc
Sestrih z dokumentu o vysledcich BBC/CPDN - http://www.youtube.com/watch?v=mNud-goRBgE
Whill
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

Zdravim vespolek... zrovna jsem si ze schranky donesl Chip (unor 07), kde je na strane 34 clanek "Predstavujeme BOINC". Rozsah je 3 strany, jednotlive odstavce se venuji hlavnim projektum a i kdyz je to nejzakladnejsi popsano, je videt, ze byl nekdo omezen prostorem, protoze tema je to bezesporu rozsahle. Mozna se tam najde par nepresnosti, jedna z nich se (pro nekoho) muze tykat i sloupecku, ktery zminuje nejuspesnejsi tym u nas a dokonce zminuje i nedavne nastale malichernosti. Tak jsme se dockali! Prestrelky medializovany! Autor si tuto aferku vylozil po svem a tym nyni sidli na tolik diskutovane domene www.czechnationalteam.cz. Amen

Autor clanku: Dusan Vykouril, vykouril@centrum.cz
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Whill píše:www.czechnationalteam.cz. Amen Autor clanku: Dusan Vykouril, vykouril@centrum.cz
Zajímavé já čekal že tenhle autor bude vychvalovat boinc.cz :lol:
No nic jdu si to koupit a přečíst.

EDIT00 tak jsem opozdenej ja nebo naše trafikanka. U nás ho ješte nemaj. Holt je asi jen pro předplatitele.
EDIT01@Bubak: Vydavatel si AFAIK většinou vydupe aby se autor práv vzdal. Nebo alespoň aby článek nějakou dobu nepublikoval jinde (např. pul roku) Jinak by ten časopis nemusel vycházet lol.
Naposledy upravil(a) azor666 dne čtv led 25, 2007 6:33 pm, celkem upraveno 2 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Sice jsem to necetl, ale asi tezko muze kdokoli z boinc.cz cekat od Foresta, ze kdyz napise clanek do Chipu, tak tam uvede odkaz na boinc.cz. :-D
Pokud pise otevrene o rozpadu teamu, tak ma u me +.

Edit: Chip si kvuli tomu kupovat nebudu. Treba ten clanek autor zverejni i na svem webu, kdyz uz ma na nej autorska prava.... tedy ... pokud se jich nevzdal.
Naposledy upravil(a) Bubak dne čtv led 25, 2007 6:23 pm, celkem upraveno 1 x.
Whill
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

Zasadni problem bude v tom, ze jsem nemel poneti, ze Dusan Vykouril je Forest :wink: ...proto jsem zminil, ze autor to "vzal po svem". Rozebirat na ci strane je vice spiny nehodlam, mi je to jedno, a prave proto uz hodne dlouho nejsem v CNT a nebudu ani v Boinc.cz ..jen jsem se snazil tady lehce vyvazit vyjadreni v clanku 8) .. a to ze neznam ani Forestovo prave jmeno je o duvod vic proc nelezt ani na jednu stranu barikady ... kdyz uz tym, tak Boinc.sk vypada jako vhodne reseni.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Whill: Pokud chces vedet kdo je Forest, staci se podivat na http://www.nic.cz kdo vlastni domenu CNT. ;-)
Jinak: Vitej v noteam teamu. :-D
Whill
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

2 Bubak:
z nejakeho zaznamu na internetu si asi o nekom tezko udelam obrazek :wink:
.. a noteam team :lol: ... moc hezke .. ono vlastne dusledkem sarvatek vznikly 3 tymy :? ..no ale nechme uz toho, popsalo se o tomhle dost :wink:
Odpovědět