Jak urcit pracovni disk ?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Renda

Jak urcit pracovni disk ?

Příspěvek od Renda »

Dobry den,

nainstaloval jsem si BOINC a pripojil se k projektu Einstein. Pri pokusu o stazeni "prace" najdu ve zpravach toto: "Message from server: No Disk Space". Na C: mam sice jen nejakych 250 MB volneho, ale na D: mam vice jak 1GB volneho prostoru. Lze nejak BOINCu sdelit, at pouziva disk D: ? Mam BOINC 4.45 a Win2000.

Dekuji a preji hezky den.

Rene Seifert
Honza

Příspěvek od Honza »

Bohuzel, BOINCu nelze rici, ktery disk ma na praci pouzivat. Pouziva ten disk, kam je nainstalovany.

Bez ohledu na realne volne misto na disku je treba overit nastaveni BOINC, resp. uctu daneho projektu - u Einsteina zde
Dal bych trebas:
Limits on disk space and memory used by BOINC:
Use no more than 200 MB
Leave at least 50 MB
Use no more than 95% of total space
Use no more than 75% of total virtual memory

Mozne je take nainstalovat BOINC na disk D:, coz muze byt v tomto pripade lepsi.
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Zkontroloval bych si nastaveni na webu projektu Einstein co se tyce diskoveho prostoru.
Konkretne se jedna o 3 polozky :
Use no more than XXX GB disk space - doporucuji hodnotu 100GB :-)
Leave at least XXX GB disk space free - doporucuji 0.1GB
Use no more than XXX % of total disk space hodnota 99 je idealni :lol:

Pri techto nastavenich by se jiz prace mela stahovat i na disku s 250MB volneho prostoru.

BTW druhou moznosti je instalace primo an disk D : kdyz instalujete Boinc tak tam mate zobrazenou slozku do ktere se nainstaluje - defaultne se jedna o program files/Boinc - osobne jsem teda jinam neinstaloval ale nemel by to byt problem...staci jen vyzkouset :wink:

EDIT :
TAk Honza me opet predbehnul ale aspon jsem se shodli :lol:
Obrázek
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

IMHO je lepší nainstalovat BOINC na jiný disk, než je systém. To by mělo obecně platit pro všechny aplikace.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Pokud se rozhodnes pro presun na D:, tak to proste presun a predelej si ikonky, ono to bude fungovat.
Pokud ale spoustis boinc jako service, tak doporucuju nainstalovat stejnou verzi boincu do toho noveho adresare, nebo zmen parametry sluzby v registrech.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Nikdy neinstalovat BOINC na systémový disk. Je mnoho důvodů, proč to fláknout na disk D, či na samostatný disk, jen málo důvodů (nebo žádný) proč mít BOINC na systémovym disku.
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jeden z takových důvodů může být třeba to, že mně pak nemusí běžet furt oba disky, když mám systém i BOINC na jednom :lol:
Jediné co preferuji, je zálohovat na druhý HDD, ale každému vyhovuje něco jiného :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne sob črc 02, 2005 9:47 am, celkem upraveno 2 x.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

forest píše:Jeden z takových důvodů může být třeba to, že mně pak nemusí běžet furt oba disky, když mám oboje na jednom :lol:
Ty vypínáš disky při nečinnosti? Proč proč prosimtebe?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Kvůli opotřebení i kvůli těm 15-25W co to sežere :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Dalsi z duvodu, proc mam BOINC na systemove partition je to, ze systemovou partition cas od casu defragmentuji (a u CPDN je to obcas potreba) . Preci jen nechat defragmentovat 280GB partition dat chvilku trva.
System obcas taky zalohuji - kdyby BOINC neco pohnojil, radsi at se podela system nez data. Navic systemovou partition mam 12 a 20 GB, coz je dostatecne velke.
Navic mam dva HD a dva systemy + velky ramdisk, takze v mem pripade mi to tak vyhovuje.

Uznavam, ze v obecne je lepsi mit na systemove pouze system a taky bych to tak doporucoval.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

forest píše:Kvůli opotřebení i kvůli těm 15-25W co to sežere :wink:
Kdy myslíš že se disk opotřebovává víc? Když ho necháš běžet v kuse, nebo když ho neustále dokolečka roztáčíš? Co člověk to názor, přikláním se k druhýmu.
S elektrikou je to podobný, při roztáčení je proudovej odběr značně větší než za běhu. Jestli disk roztáčíš často, snadno se může spotřeba v součtu vyšplhat vejš než kdyby běžel pořád.
Je to offtopic, přeložil bych to a můžem začít vášnivě diskutovat na téma opotřebení disku :wink:
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

O tom vypnutí taky přemýšlel. Mám dva disky a na jeden počítač přes noc vlastně ani jednou nešáhne. Když člověk nastaví pravidlo vypnutí tak po 2.5h tak se to asi moc často neroztáčí, ne? Ale zajímal by mně nějaký progran, kde by šel ten disk vypnout po tomto čase. Defaultně ve winxp je pravidlo pro všechny disky a ne pro každý zvlášť. Co na to Foreste používáš? A neexistuje program, kde by šel určitý disk vypnout/zapnout ručně?
Honza

Příspěvek od Honza »

Pri vypnuti disku nejde jen o tech par wattu, ale take o teplo a hluk. Alespon v meme pripade, kdyz jsem DC vypocty provozoval na RAMdisku a oba disky pres noc pekne spinkaly.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:Jeden z takových důvodů může být třeba to, že mně pak nemusí běžet furt oba disky...
Mluvím o jednom fyzickém disku a o dvou partition, předpokládám, že tu není nikdo kdo má běžně 5GB (systém) a 200GB disky(data). Mluvím o tom, že mám Céčko, kde je jen systém a pak další disky až do O:.
2Honza: Pořád lepší defragmentovat 5GB partition, kde je jen BOINC než BOINC + systém....
dejv
PS. Ale je fakt, že lidi asi přednosti více partition neví, zrovna tento týden sem narazil na borce co má 120GB disk a jen disk C..... to je lameřina... :D
Honza

Příspěvek od Honza »

2 dejv - mam dva disky a na kazdem 2 partition. K tomu jsem mel jeste prisitovany disk v obyvaku, dve partition na serveru a jednu u mamy. Kdyz pripoctu Ramdisk, DVD a virtualni CD, obcas 1GH flasku nebo fotak, mel jsem u sebe tech pismenek jak nasr...
P.S. Patrim mezi ty magory, co maji vsude bezne 200GB disk rozdeleny na 10-20GB system a zbytek data; u sebe mam dva.
Jinak mit primary disk uplne vcelku je fakt ujety.
Zamčeno