Zajimava VEC,
vcera jsem se pripojil do CPDN projektu a jako vzdy nastavil na noc 2procesory a rano jsem zjistil ze na jednom procesorovim vlakne bezi Einstein a na druhym CPDN.
A kdyz jsem chtel zase prehodit na 1procesor habych mohl delat tak jsem zjistil ze odezva pocitace je stejna pri plnym vyuziti obou vlaken jako pri vyuziti jen jednoho.
schrnuti:
kdyz bezel Einstein na 2 vlakna tak mi to dost zdrzovalo comp(viz nize)
ale tedka kdyz bezi na jednom vlakne Einstein a na druhym CPDN tak odezva compu se zda stejna jako kdyz Einstein vyuzival jen jedno vlakno
Z toho by sel vyvodit zaver ze CPDN vyuziva procesor mene agresivne nez Einstein, zajimave ze? Jen je skoda ze jsem to nevedel drive.
Nastaveni noc/den
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Dle mého včerejšího testování, by mělo být úplně jedno které jednotky BOINC zpracovává, tedy alespoň vzhledem k výkonu CPU, testoval jsem kombinace Seti&CPDN, Seti&Einstein, Einstein&CPDN a u všech vycházely testy zbytkového výkonu poskytovaného jedné aplikaci s větší prioritou stejně.
HT se samozřejmě chová trošku jinak než klasický CPU bez HT. Jak již jsem zde někde psal, když na CPU s HT a provozem BOINC zapneš třeba zpracovávání videa, či jinou aplikaci s větší prioritou, BOINC plně neustoupí. Rozdělení výkonu klesne v takovém případě z 50 a 50% na 25 a 25%, čili výkon CPU dá této aplikaci zhruba 50% výkonu (s podporou HT) který s HT má. Ovšem musíme vzít v potaz, že bez zapnutého HT je CPU o 23% pomalejší, tudíž vlastně dostanete zhruba 73% výkonu CPU bez HT. Pokud ovšem zapnete dvě takovéto aplikace které mají větší prioritu než BOINC, tak se BOINC stáhne a každý ze dvou procesů bude plně využívat jeden CPU.
Velká výhoda je ta, že u většiny her jede BOINC stále minimálně na 50% a pokud to nemá na rychlost hry žádný vliv a nepotřebujete více výkonu, můžete bez problémů hrát a počítat
Na CPU bez HT většinou při hraní her BOINC zcela ustopí.
Snad jsem to popsal srozumitelně
Různé nároky mají jednotlivé projekty hlavně na paměť, ale nějaký větší rozdíl ve vlivu na CPU ani jeho teplotu jsem nepozoroval.
HT se samozřejmě chová trošku jinak než klasický CPU bez HT. Jak již jsem zde někde psal, když na CPU s HT a provozem BOINC zapneš třeba zpracovávání videa, či jinou aplikaci s větší prioritou, BOINC plně neustoupí. Rozdělení výkonu klesne v takovém případě z 50 a 50% na 25 a 25%, čili výkon CPU dá této aplikaci zhruba 50% výkonu (s podporou HT) který s HT má. Ovšem musíme vzít v potaz, že bez zapnutého HT je CPU o 23% pomalejší, tudíž vlastně dostanete zhruba 73% výkonu CPU bez HT. Pokud ovšem zapnete dvě takovéto aplikace které mají větší prioritu než BOINC, tak se BOINC stáhne a každý ze dvou procesů bude plně využívat jeden CPU.
Velká výhoda je ta, že u většiny her jede BOINC stále minimálně na 50% a pokud to nemá na rychlost hry žádný vliv a nepotřebujete více výkonu, můžete bez problémů hrát a počítat
Snad jsem to popsal srozumitelně
Různé nároky mají jednotlivé projekty hlavně na paměť, ale nějaký větší rozdíl ve vlivu na CPU ani jeho teplotu jsem nepozoroval.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Navrh reseni
Zdravicko.
Tak v Linuxu mam vyzkouseno jedno reseni. V souboru global_prefs.xml u prislusneho profilu zmente <max_cpus> a restartujte boinc. Zacne pracovat na jednom procesoru. I na woknech by to snad slo zautomatizovat.
Libor
Tak v Linuxu mam vyzkouseno jedno reseni. V souboru global_prefs.xml u prislusneho profilu zmente <max_cpus> a restartujte boinc. Zacne pracovat na jednom procesoru. I na woknech by to snad slo zautomatizovat.
Libor