BOINC - Harvard Clean Energy Project

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Marty McFly
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

BOINC - Harvard Clean Energy Project

Příspěvek od Marty McFly »

Zdravím,

rodí se nový projekt Harvard Clean Energy . Je ještě v plenkách, možná se ještě uplně nenarodil, ale co říkáte na jeho zaměření a význam ?
"We are living in the Age of Energy. The fossil fuel based economy of the present must give way to the renewable energy based economy of the future. Getting there is the grandest challenge humanity faces. Chemistry can help meet this challenge by discovering new materials that efficiently harvest solar radiation, store energy for later use, and reconvert the stored energy when needed.

The Clean Energy project uses computational chemistry and the willingness of people to help look for the best molecules possible for: organic photovoltaics to provide inexpensive solar cells, polymers for the membranes used in fuel cells for electricity generation, and how best to assemble the molecules to make those devices. By helping us search combinatorially among thousands of potential systems, you can contribute to this effort."
Podle mne je to velice zajímavé téma, s velkým potenciálem. Nejsem si jistý, ale projekt s podobným zaměřením se pod Boinc nepočítá a může si získat velkou počtářskou obec. Bohužel není na stránkách projektu moc informací, ale uvidíme časem...
Obrázek
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: BOINC - Harvard Clean Energy Project

Příspěvek od Fran »

Dnes jsem dostal newsletter od World Community Grid, ze kterého jsem se dozvěděl, že Harvard Clean Energy Project byl spuštěn a to jako jeden z projektů WCG. Nedokážu posoudit, je-li to dobře nebo ne, nechám na uvážení ostatním. Z toho co jsem napsal vyplývá, že chcete-li se do projektu zapojit, musíte se nejdřív zaregistrovat do World Community Grid a v preferencích si nastavit počítání Clean Energy Project.

Pro shrnutí jsem volně přeložil, co je cílem projektu (pokud se to někomu nebude zdát, nechť mě opraví či doplní):

Úkolem projektu je najít nové materiály pro novou generaci solárních baterií a později dalších zařízení na ukládání energie. S využitím výpočetní síly WCG mohou výzkumníci propočítat elektronické vlastnosti desítek tisíc organických materiálů - mnohem více, než by bylo možné otestovat v laboratoři - a určit které z nich budou slibné pro vývoj dostupných technologií využívajících solární energii.

Originální text:
The Mision of The Clean Energy Project is to find new materials for the next generation of solar cells and later, energy storage devices. By harnessing the immense power of World Community Grid, researchers can calculate the electronic properties of tens of thousands of organic materials - many more than could ever be tested in a lab - and determine which candidates are most promising for developing affordable solar energy technology.
kilohertz
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilohertz »

Tak jsem zkusmo pustil výpočet. Zatím mám hotovou jednu jednotku, odhadovaný čas 10.40hod -> skutečný 8.54hod. Jsou to celkem dlouhé jednotky. No uvidím jak budou vypadat ty další. Moc dlouhé jednotky, ty pro mě nejsou. Nemám pc zapnuté nonstop.

PS:Teď koukám, že se projekt WCG stěhuje na nový hosting. Prý budou hotovi za 48hodin. Uvidím. Jednotky mají deadline do 14.1.2009 tak snad stihnou.
Obrázek
Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované.
shafa

Příspěvek od shafa »

Lehce jsem tim prolezl (ale ne moc do hloubky - fora a externi odkazy ne), ale nenasel jsem jakoukoliv informaci, jestli vysledky budou zverejnovat, anebo to je uzavreny projekt.
Vite o tom nekdo neco vic ?

If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Fran
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Fran »

Nejsi sám, koho to zajímalo, takže jsem mrknul do fóra a pokud mě moje angličtina neklame ( :D ), někdo položil podobnou otázku:

"Are the results obtained from The Clean Energy Project beeing in the open public domain ?"

Odpověď napsal Didactylos - Community Advisor (což teda nevím úplně co to je za funkci), nicméně:

"ALL World Community Grid projects are REQUIRED to release their results into the public domain.
It's one of the terms of the agreement under which they get our computing resources. :-)
Just an aside: public domain is less restrictive than open source (a term that only really applies to software). When something is in the public domain, the creator has relinquished all rights and ownership. Anyone can use it for any purpose."

Čili mně z toho vyplývá, že výsledky budou zveřejňovány a mohou být použity kýmkoliv. Jinak za projektem stojí Harvard University Center for the Environment.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Všechny podprojekty WCG musejí splňovat dané základní parametry. Jedním z nich je právě veřejné sdílení výsledků. Více v našem článku o projektu. Popis nového podprojektu Clean Energy připravujeme a doplníme jej v podobném rozsahu jako předešlé.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Odpovědět