Pred casem jsme tu diskutovali o moznosti rozjet cesky BOINC projekt.
Kamarad Michal Krsek uz jeden projekt planuje a jak ho znam, tak to casem i zrealizuje.
Zatim vim, ze chysta rozjet projekt na analyzovani videa. Zna moznosti a potreby BOINC projektu, takze se nemusime bat stomegovych jednotek. Detaily nema ted cenu rozebirat.
Dulezite je, ze bychom spolecne mohli rozjet server a zacit pocitat treba i cokoliv jineho. Ma moznost pripadne sehnat server i umistit ho na rychlou linku, takze zazemi bychom meli.
Kdyz by se server rozjel, odzkousela se narocnost a vychytaly prvotni mouchy, ktere ma kazdy novy projekt, tak by se pak dala tato "funkcni" moznost nabidnout ruznym vyzkumakum nebo vysokym skolam. Uz bychom za nimi nesli s teoretickou moznosti, kterou nikdo z nas nezkusil, ale s relativne presnymi pozadavky a nabidkou potencialu.
Ted by bylo potreba zjistit, kdo by se toho mohl ucastnit, co muze nabidnout a postupne vytvorit jakysi model, ktery by se pak mohl zprovoznit.
Ja mohu pomoct se spravou Linuxoveho serveru a databazi. Pripadne udelat nejake scripty.
Nejsem schopen vytvorit klientskou aplikaci.
Kdo by do toho sel?
Libor
Cesky BOINC projekt
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Re: Cesky BOINC projekt
Dobry pocin.
Nejsem programator a o Linuxu vim malo, to jsem jiz drive nekolikrat predznamenaval.
Zatim jsem se nedostal k tomu, abych si v ramci VMWaru nahodil BOINC server doma na rozkoukani.
Mohu testovat, obcas nejake kontakty, obcas si vzpomenu, kde kdo ktery problem jiz resil. Dokazi si predstavit prispet financne, bude-li treba.
Nejsem programator a o Linuxu vim malo, to jsem jiz drive nekolikrat predznamenaval.
Zatim jsem se nedostal k tomu, abych si v ramci VMWaru nahodil BOINC server doma na rozkoukani.
Mohu testovat, obcas nejake kontakty, obcas si vzpomenu, kde kdo ktery problem jiz resil. Dokazi si predstavit prispet financne, bude-li treba.
Konecne. Tohle ceska BOINC komunita rozhodne potrebuje.
Bohuzel se moje a Liborovo schopnosti z vetsi casti prekrejvaji. Ale pokud se pro me najde vhodna prace na kterou budu stacit, tak se urcite pridam.
Bohuzel se moje a Liborovo schopnosti z vetsi casti prekrejvaji. Ale pokud se pro me najde vhodna prace na kterou budu stacit, tak se urcite pridam.
Private (old) + CCU stats.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
Tak teda po milom prekvapeni v podobe noveho fora vidim hned druhe mile prekvapenie - konkretny a premysleny navrh ceskeho boinc projektu.
Bolo by velmi dobre ak by sa nieco take zrealizovalo.
Nie som programator, ale kedze mam vedecke vzdelanie a background, mohol by som prispiet k sprostredkovaniu myslienky boinc pre vedecku komunitu, resp. ku komunikacii s vedcami, ktorym by sa potencial boinc mohol ponuknut.
Bolo by velmi dobre ak by sa nieco take zrealizovalo.
Nie som programator, ale kedze mam vedecke vzdelanie a background, mohol by som prispiet k sprostredkovaniu myslienky boinc pre vedecku komunitu, resp. ku komunikacii s vedcami, ktorym by sa potencial boinc mohol ponuknut.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
To zní velmi dobře! Teď už to jen dotáhnout do funkčního provedení.
dejv
dejv