3D desktop

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

3D desktop

Příspěvek od azor666 »

Tema sice s boinc nesouvisejici navic uz pekne stare, ale v dnestni dobe diky LOL (teda WOW) kampani jene firmy znacne popularni.
Pred casem jsem nahodil noveho openSuSE (njn vim ze vysel pred 100lety a ze jsem 100let za vopicema.) A ze srandy jsem nahodil i XGL.

Prekvapilo mne subjektivni zrychleni prace s kompem. Kdyz jelo cpu na 100%- nemyslim boinc v nice a zacal hrabat do swap. Tak se okna prekreslovaly pul hodiny. Lhostejno jestly pod XP nebo pod SuSE. v XGL to jede vsechno plynule na gpu i915.

S jednotlyvymi fcemi je to horsi. Prat se s gumovejma oknama a tahat je prez rohy krychle cloveka za par dni (hodin, minut... ) omrzi. Ale treba pruhlednost vyuzivam docela casto a rad.

Jake jsou vase skusenosti? Ktere z WOW fci jdou opravdu vyuzit? Porovnaval nekdo ruzne systemy (Aero vs XGL(jine Linux technologie) vs MAC (tusim aqua tomu rikaji)?
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
borekv
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od borekv »

No, ja si spis kladu otazku PROC? Ma vubec 3D desktop nejaky prakticky vyuzitelny smysl? Urychli to praci? zlepsi prehled o otevrenych oknech? Nebo to jsou jen omalovanky, ktere jsou mozna hezke, ale bez praktickeho smyslu? Na zadnem systemu jsem to nezkousel, tak se ptam tech, kteri to zkusili... Na co je vyuzitelna pruhlednost? Uznavam, ze je hezka, ale vyuziti taky nevidim.
Adam23
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Adam23 »

borekv píše:No, ja si spis kladu otazku PROC?
Na to je jednoduchá odpověď vyzkoušej to. Jen ty sám pro sebe můžeš posoudit užitečnost/zbytečnost, to za tebe asi nikdo neudělá.
Live Long & Prosper, Opera!
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Přesně tak, není nad osobní zkušenost, někomu to prostě vyhovuje, někomu nikoliv.
dejv
Xenostellar
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Xenostellar »

No otázka spíš byla, jestli existuje vůbec někdo komu to přináší nějakej další viditelnej užitek při práci narozdíl od normálního desktopu.
Já bych si to taky rád zkusil, ale nechce se mi kvůli tomu instalovat Linux a na Visty je ještě čas. Navíc bych řek, že to v těch Vistách je stejně jen polofunkční reklamní tahák.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Nektere nove prvky jsou docela prijemne a pouzitelne. Pruhlednost je fajn, ale hlavne je dobre, ze se da okno pootocit, cili zabira na obrazovce mene mista. Je to dobre, kdyz clovek potrebuje koukat do nekalika ruznych oken najednou :idea:
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

jj souhlast s Fordem. Pruhlednost pouzivam casto a rad. Ze praktickych veci je dobre jeste MACovske expose. Ostatni je zatim jen efekt pro efekt-pravda nektere efekty jsou dost khuul abych je pouzil lol, treba virtualni plochy na krychli. pravdou je, ze v normalnich virtualnich plochach se prepinalo mozna rychleji....

BTW konecne jsem se si poradne osahal Visty. Z Aera mam nakonec celkem pozitivni dojem. Ovladani je rozhozene a vsechny fce jsou tak porozhazene, ze mi prijde skoro jednoduzsi prechod XP=> GNOME (KDE) nez XP=>Vista ale to je otazka par hodin. Co mi prijde neprakticke je ve vsech WOW reklamach zduraznovane prepinani oken. XPckovsky ALT+TAB byl imho prehlednejsi. Nevim jestli jde do visty narvat expose? Asi jo nepatral jsem po tom.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Odpovědět