BOINC - Proteins@Home

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tak nám spadlo projekt :(

Kód: Vybrat vše

11.1.2007 16:07:48|proteins@home|Message from server: Server has software problem
11.1.2007 16:07:48|proteins@home|Project is down
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Projekt se nám vrátil a v krátké době bylo na světě několik verzí aplikace - momentálně jsme se zastavili na verzi s číslem 7.20 8)

EDIT: Aplikace pracuje s novým biologickým modelem, novou topologií a novým "rotamer"em (netuším, co to je)
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tak s tím novým biologickým modelem souvisí i to, že za některé jednotky není přidělován kredit - v současnosti běží dva modely souběžně a některé jednotky byly "stopnuty" a rekonfigurovány - některým lidem to dělá poměrně dost desítek jednotek, mne osobně to skoro nepostihlo mám jen tři + jednu potenciální :)

EDIT: tak když jsem si to znovu přečetl, tak se zdá, že je zde souběš dvou věcí - jednak dva vzájemně nekompatibilní modely, a jednak balík rekonfigurovaných jednotek
Honza

Příspěvek od Honza »

Nahodou jsem zjistil, ze ma protein novejsi aplikaci s cislem 7.20 - co je noveho netusim...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Nahodou jsem zjistil, ze ma protein novejsi aplikaci s cislem 7.20 - co je noveho netusim...
viz dva příspěvky níže 8) - na webu projektu je ovšem stále inzerována aplikace 7.17
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Už se blížíme ke konci beta fáze

Příspěvek od LiborA »

Jak píše administrátor projektu Thomas Simonson ve fóru, je na spadnutí přechod z beta fáze do oficiálního provozu. Aplikace je dlouhodobě stabilní, ale je tu "určitá psychologická bariéra". Lidé z projektu sami ví, že je ještě možné zlepšování a případné "chybičky" v rámci beta fáze přeci jen budou chápány jinak než v rámci regulérního provozu. Ale jak slibuje - k rozhodnutí dojde brzy :lol:
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

verze aplikace 7.30

Příspěvek od LiborA »

Protože se objevovaly problémy s boinc core 5.8.x. bylo vydáno několik verzí aplikce, které se snažily vzniklé problémy řešit - zejména se jednalo o problém s funkcionalitou omezení dostupného výkonu CPU pro Boinc pod 100%. Momentálně jsme na verzi 7.30
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Výpadek

Příspěvek od LiborA »

Tak Proteins má nějaký výpadek, nedaří se mi ani upload výsledků, ani na web se nedostanu. No snad to nebude moc dlouho trvat :)
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Dneska jsem narazil na nekolik jednotek s deadline 7.3., ktere se v urcite fazi vypoctu porad restartovaly, takze blokovaly stroj.
Obcas neskodi kouknout se do logu, co tam rve.
Skoda promeskaneho strojoveho casu. Blby je, ze v tomhle pripade nenarustala doba vypoctu, takze to neslo poznat podle tohohle parametru. Toho si clovek vsimne spis.
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

vejpuste píše:Dneska jsem narazil na nekolik jednotek s deadline 7.3., ktere se v urcite fazi vypoctu porad restartovaly, takze blokovaly stroj.
Obcas neskodi kouknout se do logu, co tam rve.
Skoda promeskaneho strojoveho casu. Blby je, ze v tomhle pripade nenarustala doba vypoctu, takze to neslo poznat podle tohohle parametru. Toho si clovek vsimne spis.
Libor
Tak to abych se zítra podíval na stroj :?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Dneska jsem objevil asi 6 zatuhlejch jednotek na ruznych strojich. To je dost neprijemny.
Doporucuju zkontrolovat stav pocitani, kde mate v projektech proteins.
Libor

Edit : Jeste popisu stav. Jednotka proteinu je v ruzne fazi vypoctu a porad se restartuje. To je videt v logu. Jinak jednotka je porad na stejnem miste a nepribyva ji cas. Hloupe je, ze nepusti k lizu zadny jiny projekt, takze blokuje pocitac na 100%.
Res
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Res »

vejpuste píše:Dneska jsem objevil asi 6 zatuhlejch jednotek na ruznych strojich. To je dost neprijemny.
Doporucuju zkontrolovat stav pocitani, kde mate v projektech proteins.
Libor

Edit : Jeste popisu stav. Jednotka proteinu je v ruzne fazi vypoctu a porad se restartuje. To je videt v logu. Jinak jednotka je porad na stejnem miste a nepribyva ji cas. Hloupe je, ze nepusti k lizu zadny jiny projekt, takze blokuje pocitac na 100%.
Mě to dělá Spinhenge pod Win98 ...
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Res píše:Mě to dělá Spinhenge pod Win98 ...
Já jedu Spinhenge na P1 133MHz pod Win98 zcela bez problémů, sice jednotka trvá cca 28hodin, ale právě pro tu bezproblémovost jsem si ho na tu milovanou starou šunku nasadil (předím jsem jel Leiden, ale ten nehodil jediný validní výsledek)
Res
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Res »

LiborA píše:
Res píše:Mě to dělá Spinhenge pod Win98 ...
Já jedu Spinhenge na P1 133MHz pod Win98 zcela bez problémů, sice jednotka trvá cca 28hodin, ale právě pro tu bezproblémovost jsem si ho na tu milovanou starou šunku nasadil (předím jsem jel Leiden, ale ten nehodil jediný validní výsledek)
musím sem tam shodit boinc a zase nahodit a pak se to rozjede
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak jsem zkomolil dotaz do fora a dostal jsem odpoved, ktera me neuspokojila.
http://biology.polytechnique.fr/protein ... php?id=168
Jak to muzu ignorovat, kdyz to zablokuje pocitac pro vsechny projekty a dokud to nevyresetuju, tak nic jineho neudela?
Libor
Odpovědět