R@home odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

Mr4k píše:Akorat se obavam, aby neodesli od projektu prave ti co na tom dost vydelavali.
No a co, tak at klidne odejdou.
Kdyby fungovala parita mezi projekty, honici kreditu by se treba usadili nebo si konecne zacali vsimat i toho, co vlastne pocitaji a vybirali by vecne a ne podle imaginarni ornamentalistiky (kreditu).
Potoo
Začatečník
Začatečník

Kredit

Příspěvek od Potoo »

Mam obavu, ze prave ty kredity jsou velka paka pro spoustu lidi. Ono kdyz se clovek podiva v soucasny dobe podiva do statistik, tak je videt ze na prvnich trech mistech v pridelenych kreditech na den je Seti, ktery na tom bylo vzdycky dobre a pak Eistein a Rosetta cili dva projekty u kterych se da tech kreditu ziskat asi nejvic a CDPN, ktery je oznacovany jako nejspravedlivejsi, se odsouva do pozadi. Podle me Rosetta nasbirala tak rychle tolik uzivatelu prave kvuli tem kreditum, co se na ni dalo ziskat. Myslim, ze se tezko da predpokladat ze by vetsina lidi to pocitala pouze pro ten dobry pocit, ze k necemu prispeli. Myslim, ze pokud tu je nekdo s takovym nazorem tak s nim mladicka naivita jeste poradne clouma...cimz se ovsem nechci nikoho dotknout.
Kdyz se na to podivam s odstupem, proc by se lide nehonili za kreditem, hlavne kdyz pocitaji a neco z toho je o jejich pocitac doma nezere proud pro nic za nic...ja bych je neodsuzoval, protoze konec koncu...jsem jednim z nich :). Tech projektu je dneska spousta a prijde mi to jako zajimavy zpusob jak si nalakat do projektu lidi. Treba se ukaze, ze i kdyz to delame zadarmo, tak ten vypocetni cas nasich kompu ma prece jen slusnou cenu, kdyz se to tak veme...
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak upravený kredit už funguje i na ostré Rosettě a docela jsem koukal že prakticky u všech PC co tam (většinou kamošům) jedou je nižší než byl. Někde je to i o polovinu. Docela by mě zajímalo jak to nyní funguje, protože u WU se stejným časem pro zpracování (+ - pár s) jsou nyní hodně odlišné příděly kreditu:

7972s - 29,95
7855s - 39,10
7866s - 34,41
no a porovnejte to třeba s touhle - 10467s - 92,54)
vše na stejném PC.

Chápu to třeba u Seti, kde jsou různé optimalizace a tím příděl kreditu trochu lítá, ale tohle je fakt moc. Mají v tom nějaký systém nebo to přidělujou jak je napadne? Nebo je to jen z důvodu nějaké počáteční fáze tohodle rádoby spravedlivého přidělování kreditu?

Docela kuriózní je i to že na Celeronu 2Ghz dostávám nyní skoro dvakrát tolik kreditu/h (kolem 13,5) než na Prescottu 2,66 (8,7) , což si myslím že je taky hodně nespravedlivé. No jsem opravdu zvědav co z tohodle vyleze, ale nedivil bych se kdyby lidi při takovémhle přidělování začali odcházet, je to totiž prakticky jako loterie kdo za svou práci a za konkrétní WU kolik vlastně dostane. Určitě to nelze za současného stavu nazvat spravedlivím ohodnocením práce.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Potoo
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Potoo »

No me hlavne prijde divny, ze podle toho co se pise u vsech jednotek co jsem odevzdal od vcerejsiho rana dostavam asi 2/3 puvodniho kreditu v prumeru, kolem 18/h, ale i pres to jsem vcera mel 3. nejvyssi kredit za den v Rosette a i ted mi podle statistik denni prumer stale stoupa coz mi prijde divny. Taky se mi na strankach projektu u pocitacu rychle meni hodnota floating pointu aniz by Boinc manager spoustel benchmark a meni se jenom hodnota toho floatu a to leze nahoru, cili nevim co si o tom mam myslel. Ale zatim nejak neverim, ze to dava tolik kolik to pise u tech jednotek.
Udajne se melo snad u kazdy jednotky urcit pocet GFlops potrebnych k jejimu dokonceni a podle rozdelit kredity a pak dostanes kreditu stejne at mas jakykoli procesor a zalezi vlastne jenom za jak dlouho jednotku zpracujes. Ale podle toho jak to ohodnocuje ted, to podle toho rozhodne nedava, skace to a to dost silene od 38 do 77 kreditu za jednotku a to jsou treba spocteny skoro za stejnou dobu. Netusim podle ceho to jede.
Obrázek
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pcman »

Porad je to nove hodnoceni zatim dost divne.
Na XP kdyz spocitam jednotku, granted credit
je asi tak 90% granted work creditu. Na linuxu
jen 50%. (na stejnem stroji)

pcman
Honza

Příspěvek od Honza »

@ pcman - to vyplyva z rozdilnych benchamrku jednotlivych OS, nic divneho v tomto pripade, naopak podle ocekavani.
Ale jinak co pisete, tak to nevypada zrovna usazene...
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pcman »

Jasne ja to beru :-) Bavili jsme se o tom kratce pred zavedenim noveho
kreditniho systemu. Jenom jsem tim chtel rict, ze to nove hodnoceni co
se tyce zavislosti na benchmarku na tom neni lepe.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Já se hlavně divím že to pořádně napřed neotestovali a nenastavili na testovacím projektu a až poté to jeko doladěné nepoužili v ostrém.
Tohle opravdu může odradit spoustu lidí, takovýhle experimenty za chodu.
Nu což, ukáže se co z toho vyleze, ale pokud by mně měl projekt přidělovat víc na ořezaním starém Celeronu 2Ghz, než na P4 Prscottu, tak si i já rozmyslím které PC na projektu nechám dál a které zapojím do jiného projektu. Naštěstí je projektů dostatek a u pár už naštěstí ten příděl kreditu mají ,,spravedlivě,, vyřešen.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Potoo
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Potoo »

No hlavne mi neprijde zrovna moc spravedlivý. Mam da se rict tri ruzne taktovany Athlony A64ky na Rosette a nejak mezi jejich ohodnocenim za odpracovanou hodinu nevidim rozdil. Ta spravedlivost v tom jejich novym systemu se jim jaksy opet nekam vytratila a nevim co novy system resi.
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jednu věc zdá se opravili a to příděl kreditu pouze podle Benchmarku.
Co však se jim značně nepovedlo, je to nové hodnocení. Některé mé PC který do projektu mám zapojené dostávají třeba polovinu kreditu než jiné, i když jejich výkon je nesrovnatelně větší :?
Pokud to brzo neopraví, zapojím ty PC které jsou nyní takto degradované jinam.
borekv
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od borekv »

Zkousel jste nekdo procist oficialni temata o novem kreditu? Je to tak rozsahle ze na to nemam zaludek...
Honza

Příspěvek od Honza »

borekv píše:Zkousel jste nekdo procist oficialni temata o novem kreditu? Je to tak rozsahle ze na to nemam zaludek...
Myslim, ze tohle shrnuti to vysvetluje dost polopate.

Kód: Vybrat vše

We have officially switched over to a new crediting system that grants credit based on the amount of structures produced by your computer. Under the new system, the amount of credit awarded per structure for a particular work unit is determined by the average amount of credit claimed per structure using the standard BOINC credit metric over all Rosetta@home runs of that work unit to date. For each work unit type, we keep track of the total amount of claimed credits and structures from valid results returned by hosts, and we use these running totals to determine the amount of credit to award per structure. So if your computer returns 2 structures, the amount of credit awarded would be 2 * total_claimed_credit / total_structures where total_claimed_credit and total_structures are the sum of the claimed credits and structures from valid results returned by all hosts prior to your returned result for that particular work unit type, respectively. The first returned result will be awarded the claimed credit, the second returned result will get the average claimed credit per structure between the two multiplied by the number of structures returned by the result, the third returned result will get the average claimed credit per structure between the three multiplied by the number of structures returned by the result, and so forth. Under the same time frame, a faster computer will produce more structures than a slower computer and thus will be awarded more credits per cpu time.
Vcelku nenarocne na vypocet, nebot se jedna o primitivni aritmeticky prumer narokovanych creditu.
Vzhledem k tomu, ze user nema moznost ovlivnit, kterou "structure" dostane, nemelo by dochazel ke statistickemu vychyleni jako v pripade, ze se nejaci chudaci credit hunteri domluvi, ze budou pocitat spolecne urcite WU a tudiz umele zvedat narokovany kredit.

Myslim, ze byt toto opatreni neni zrovna sofistikovane, aritmeticky prumer bude eliminovat extremy nahore i dole.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

To je ale přeci návrat do pravěku :?
Jak jsem to se svojí angličtinou pochopil, je to obdobný systém který mělo do nedávna Seti a má dosud několik dalších projektů, ale zrovna u Rosetty to zatím stejně nějak hapruje. Alespoň co jsem zatím vypozoroval.
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pcman »

Opravdu je to zatim divne. Za jednu jednotku jsem dostal cca. 97
a za jinou 18, to je dost velky rozdil ne? Kdyz uz se do te zmeny
pustili meli by to urcite dodelat poradne.
pcman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pcman »

Ted me tak napada, podle toho co jsem cetl na webu rosetty
by to mohlo byt tim, ze je to zavisle na poctu modelu, ktere
spocitate, ale to rozhodne neni optimalni protoze jednou za
3h spocitam 5 modelu jednou 25.
Zamčeno