Volby

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno

Koho budete volit?

CSSD
11
18%
ODS
27
44%
KSCM
2
3%
KDU-CSL
3
5%
US
1
2%
Zelení
5
8%
Evropští demokraté
2
3%
Jiná strana
1
2%
Nepůjdu k volbám
10
16%

Celkem hlasů: 62

Honza

Příspěvek od Honza »

shafa píše:BTW, s tema korinkama to zas takova sranda neni, protoze kazdej z nas jsme diky vlade zadluzenej takovym zpusobem, ze to hezky neni. A vidim svy deti az se me za 20 let zeptaj proc jsem s tim neco neudelal. Aspon v ramci svych moznosti.
Jo, kdyz si clovek spocita jak je to ted, prodlouzi demograficke trendy tak za 10-15 let budou dnesni absolventi VS zivit sebe a 2 decka, 3 duchodce a jeste k tomu splacet dluhy pod tech debilech, co ted slibuji sluzby zadarmo.

Podobne jako shafa bych taky rad stat pouze tam, kde je fakt nezbytny (zakonodarna, soudni a vykonna moc, zdravotnictvi - tj. felcar, porodnik, zubar a vocar, zbytek jsou casto pouze drogovy dealeri). Zbytek at se lidi staraj, jinak si toho nevazi. Kam se podel pricnip subsidiarity?

Instituce (skola, zdravotnictvi, socialni instituce) neco zajistuji, ale lide si toho nevazi, neciti se vazani (to je ten syndrom "zadarmo"). Stat si vydrzuje nespokojene a nesamostatne lidi (preci potrebuji "zdravotni peci od kolebky do hrobu" a nejlepe 'zadarmo'). Spokojeni a samostatni lide nepotrebuji televizi, jine lehce drogy, na kterych stat videlava (a nutne musi jine "bezpecne" drogy zakazovat) a spousty cirkusu kolem.
Jestlize drive (tj. v tradicni spolecnosti) stredni trida spojovala spolecnost, byla mostem mezi delniky a burzoustama, pak industrializovana spolecnosti dala prioritu nuklearni rodine pred rozsirenou (to vyhovovalo komunistickemu rezimu uprednostnujici umelou zamestnanost), ale ted uz jsme spolecnosti individualizovanou a ze stredni tridy produktivni se stala stredi trida spotrebni. A jak se zvysuje zivotni uroven a vlady vic rozdavaji, konzum prechazi i na nizsi tridu. Kdyby nahodou nemeli dost od vlady, tak muzou kupovat na dluh trzne.

Bohuzel tema spotreby je i obecne tema politickych stran - jedna s druhou se predhani v rozdavani - at uz jim slibuji finance nebo sluzby zdarma, rozumej na dluh.

Jinak taky doporucuju jit volit.

btw, usmevne jsou i volby na Slovensku. Delam na jednom internetovem predvolebnim vyzkumu pro SME.sk (zhruba obdoba naseho iDNES) a veci z pozadi jsou docela usmevne (metodologicky jsem to postavil tak, ze se primo predstavitele 10 SK stran vyjadruji k 6 otazkam ve 4 okruzich podle svych volebnich programu {mozne je to i jejich presvedceni :lol: } a na stejne otazky pak odpovida respondent a podle toho se urcuje, ktera strana je mu nejblize).
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Stejně nás pár nic nezmůže, o politice se nerad bavím, každý má na to svůj názor a kdo tam není ten z toho stejně nic nemá.
Prostě si dneska každý odvolíme dle svého přesvědčení toho nejlepšího a pak budeme zase další 4 roky nadávat kdo to tam sedí a je úplně jedno kdo to vyhraje :lol:

Jsem včera koukal že strana zelených má necelých 2000 členů, to máme v CNT skoro 2x tolik :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Flegi
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Flegi »

jj, v politice byva hodne spiny-vzdyt to jsou jen lidi. Ale poslednich 8 let stoji opravdu za to! Nechci dotovat zahranicni firmy na ukor nasich lidi. Nechci aby si nekteri byli rovnejsi pred zakonem, atd... A nepreji si, aby nekdo moc rozhodoval o mych penezich a prerozdeloval je!
Muj postoj by se dal vyjadrit jeste takto :D
BTW: taky se nerada bavim o politice s lidmi jineho svetanazoru, kazdy ma svou pravdu.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

forest píše:Jsem včera koukal že strana zelených má necelých 2000 členů, to máme v CNT skoro 2x tolik :lol:
A uděláme méně škody, potažmo jsme užitečnější. :oops: :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

S tím nárůstem státního dluho to je hezkej blaf na voliče. Vláda ODS před nima prodala skoro všechno co se dalo a tak jim logicky tolik státní dluh nerostl, ČSSD už prodávale jen pár větších společností. Sice za dost peněz, ale v podstatě jen paběrky.
Bylo by zajímavé sledovat kde by ty prachy ODS po volbách brala aby ten dluh nerostl, ale oni by to klidně házeli ještě dalších 12 let na to že to roste kvůli 8 letům vládnutí ČSSD a měli by to tím vyřešeno že? Takhle by to řešil kdokoliv, prostě vše je omluvitelné a stejně si tu bude další vláda dělat zase co se jí bude hodit.
Pokud vím, tak než přijmeme euro, musí být státní rozpočet několik let téměř vyrovnaný a to bude jestli tam bude sedět Pepa nebo Franta, záleží jenom na tom, z koho ty peníze která strana bude pumpovat, jestli ČSSD u podnikatelů a nebo ODS z normálních lidí.
Těch pár let zadlužování bylo potřeba aby se ekonomika rozjela, což se myslím povedlo a nyní už by to nemělo být tak hrozný jestli tam bude sedět kdokoliv.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Foreste promiň, to je strašně povrchní, co píšeš. Jsem podnikatel a přesto se považuju za normálního člověka. Je vidět, jak ale může masívní negativní kampaň vzbudit v někom dojem, že tomu tak není.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Je rozdíl jestli je někdo podnikatel, nebo normální zaměstnanec, tak jsem to myslel, né že podnikatelé nejsou normální lidé :)
shafa

Příspěvek od shafa »

Foreste, kurnik,
copak nechapes ze kdyz budou mit podnikatele vyssi naklady ze se to odrazi jen a jen zase na obycejnych lidech co makaj jako zamestnanci ?

Nevim proc v CR panuje presvedceni se se daj sdirat bud lidi nebo firmy, VZDYCKY to odserou jen obycejni lide. Nektere vlady ale hazi odpovednost za sve rozhodnuti na zamestnavatele, coz povazuju za lumparnu.

Prece když si zalozim firmu, tak to bude za ucelem zisku a ne abych delal charitu. Kdyz mi bude vláda hazet klacky pod nohy, tak se zaridim tak jak to pujde - budu hazet klacky po nohy zamestnancum, protože na vladu nedosahnu. Cesky lidi propustim, naverbuju Ukrajince protože jsou levnejsi a nasince si nemuzu dovolit. A když si nebudu moci dovolit ani Ukrajince, tak to zabalim a pujdu se dat zamestnat.
A k tomuhle to smeruje – ze uz lidi nejsou moc ochotni zacinat podnikat, protože prekazky (byrokracie a dane) co se jim hazi pod nohy zacinaji byt neprekonatelny.
Za takovychto podminek není mozne uspet v boji s konkurenci.

Zustavaji jen velke firmy, které se ovšem muzou rozhodnout zmenit stat kde budou delat taky hodne rychle. A pak se muzem jit s celym socialnim statem klouzat. Takze jen tak, dal, cim vic sdirat firmy, tim lip.
Howgh.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Radostna zprava, prave jsem byl volit. U mne vyhrala ODS. :D
Obrázek
Obrázek
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

PavolR píše:Radostna zprava, prave jsem byl volit. U mne vyhrala ODS. :D
Ano, to je pomerne rozumna volba. Snad volby stihnu, protoze dneska musim z severnich cech jeste do Piestan a Popradu :cry:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Tak mame odvoleno, za rodinu 3 x ODS + deda pro Zelene 8)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Už mám také se ženou odvoleno 2x ČSSD, snad mě za to neukamenujete :oops:
Je to svobodná vůle každého z nás si zvolik koho si myslíme že pro něj bude nejlepší.
Už se zase můžeme zabývat jen BOINC :wink:
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

Ja uz mam taky odvoleno a Jirku jsem nechal rovnou doma ;)

/EDIT: Tak ted mame 4 roky na to udelat tu vlastni stranu :lol:
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
shafa

Příspěvek od shafa »

Nj, taky se zadarilo. Volil bych komouse, tem to znarodneni nebude trvat tak dlouho jak socanum nebo ods. Ale prcek me premluvil at mu nekurvim zivot ;-)
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

forest píše:.... ČSSD už prodávale jen pár větších společností. Sice za dost peněz, ale v podstatě jen paběrky.
Jestli paběrkama myslíš celej bankovní sektor, tak to sem se tedy zasmál :D :D :D
dejv
Zamčeno