BOINCStudio

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

Libore, konecne jsi prisel na genialitu BS :roll:
Ne vazne - diky za navod. BS Manager umi vlastne jenom zakladni veci, takze si klidne muze zustat u starsi verze...az na ty, kteri chteji pouzivat Boinc Account Manager, coz je pro vzdalenou zpravu pres web take velmi uzitecny nastroj. Skore je tedy mozna lepsi nechal novejsi port 31416...ale zalezi na kazdem.

Neni <credit_correction>1</credit_correction> trochu nadbytecny, kdyz na SETI jede uz jen Enhanced aplikace (nyni 5.15) s pocitanim FLOPsu? Vim, jenom ukazka, ale lidi to mohou otrocky zkopirovat.

taky se tesim, az to budes mit rozinstalovane. Verim, ze nam pak posles nejaky hezky screenshot :wink:
Honza

Příspěvek od Honza »

Pro priznivce BS dobra zprava. ThierryH informoval o vydani nove verzi, do ktere zapracovali nekdere prvky.
Hmm, te prvni new feature rozumim, o tu jsem prosil a funguje hezky.
Ta druha vec je novinka...ale uz taky funguje tak hezky. Alespon v mem pripade bylo treba znovu vypsat masiny. Uz tri je to OK, ale co na to rekne Libor?
EDIT: auto-update je zameren na upgrade BOINC core a ten prosel spolehlive - zvolena masina se updatovala, restartovala BOINC magora a jede dal na 0.5c.

New version: BoincStudio.0.5c
Severals bugs fixed.
New features:
- copy from messages to clipboard
- auto-update of BoincStudio and languages (could be turned off in bs.ini)
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Honza : Jak se bude chovat credit_correction na Seti Enhanced nevim, ale myslim ze nebude delat nic. Ale pokud nekdo dopocitava starsi jednotky optimalizovanou aplikaci, tak se mu to tam muze hodit, jako se to hodilo me.
Nejak jsem nepochopil co mam na co rikat. Automaticke updaty me moc neberou. Nemam je rad ani u woken, kde obcas zpusobi vic skody nez uzitku. Rucni (i treba hromadny) update by mel jit asi taky.
Spis mi tam porad chybi nejake rozumnejsi pridavani pocitacu. I kdyz takovy problem asi moc lidi mit nebude.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

No, co rikat. Ze prechod na BS 0.5c znamena asi znovu ten seznam masin naplnit. Alespon u sebe jsem to musel delat, ale delal to i ThierryH, takze jsem nejspis neudelal nic uplbe blbe.
Asi pro tebe zatim neni duvod pro upgrade, rekl bych. Ta jsem upgradoval, abych pripadne mohl reportovat dalsi bugy nebo navrhovat dalsi features...kvuli tomu vlastne upgraduji i BOINC a vubec alfa/beta-testuji, protoze vztahovat se pri vyvoji ke starym verzim nebyva produktivni.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Honza : Tak to jsem teda nepochopil a pokud by to byla pravda, tak by me to dost mrzelo. Ucebnu jsem zatim naplnil jenom jednu, ale vlastni masiny uz mam naplnene vsechny a nebylo to zrovna rychle.
Libor
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Honza píše:Dalsi vychytavka BS, ktera predci ostatni verze BOINC core vcetne truxova, je limitovani zatizeni CPU. Proste hodite, ze ho chcete vytezovat trebs jenom na 60% a okazmite dojde ke zmene.
Neni treba zadnych dalsich udelat a premlouvat je, aby chodila zrovna s vasim procesorem.
Tato vlastnost by se mi velice hodila. Předpokládám, že se nastavuej v souboru bs_opts.xml, ale nevím jak. Kdo jste to zkoušel? Poraďte.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Nastavi se to na zalozce settings u jednotliveho pocitace. CPU limit treba 60=60%.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

Libore, dostal jsem tip jak zachovat seznam masin. Zazalohuj si z soubory z "data\projects" "data\computers" "data\groups". Po upgradu je hod nazpatek. Mohlo me to taky napadnout, ale asi jsem se nesoustredil.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

vejpuste píše:Nastavi se to na zalozce settings u jednotliveho pocitace. CPU limit treba 60=60%.
Libor
Aha, ja to měl v češtině a pod "počet využitých procesorů" jsem si představoval něco jiného.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Teď se mi provedl automatický update BoincStudia z v0.5c na v0.5d a seznam mašin zůstal, takže přechod na v0.5d i z jakékoli starší verze by měl mašiny taky zachovat.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ano, prechod je bez problemu.
V 0.5d je pouze drobna zmena. Jestli jsem to spravne pochopil, do odeslanych WUs by se melo pripojovat i info o verzi BS.
D@nte
Nováček

Příspěvek od D@nte »

mám LAMA dotaz, mám možnost počítat na více PC, ale ty PC musí komunikovat POUZE :!: s mým notebookem na přenos jednotek, jinak mne admin típne :lol:

lze to ve "studiu"

moc díky za odpověď

Pavel
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 D@nte : Jde to v cemkoliv, pokud na svem pocitaci spustis proxy. Pak na koncovych pocitacich nastavis jako proxy svuj pocitac a muzes jet.
Libor
D@nte
Nováček

Příspěvek od D@nte »

vejpuste píše:2 D@nte : Jde to v cemkoliv, pokud na svem pocitaci spustis proxy. Pak na koncovych pocitacich nastavis jako proxy svuj pocitac a muzes jet.
Libor
no to taky nemuzu, jsme docela tvrdde kontrolovany co se tyka komunikace
no takze nic, ale dík
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 D@nte : Ale vzdyt jsem Ti odpovedel presne na to co jsi chtel.
Jednotlive pocitace budou komunikovat s Tvym pocitacem a Tvuj pocitac bude jejich pozadavky podavat jako svoje. Nechapu, proc s tim mas problem.
Libor
Odpovědět