SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Tak se mi zpočítalala první WU Seti enhanced, typ 30mr99aa.29392.15762.11064.170_3.
Použit Crunch3r 5.12 pro SSE2, na PentiumM 1,5 GHz, Banias.... a výsledek 4 hodiny...uff. 8)

//edit; je tady k videni... ta optimalizace, zda se podle srovnani, je opravdu znat :)
celkem 60 kreditu za 4 hodiny, to jde

btw. je zvlastni, ze vsichni tri ostatni u teto WU maji na chlup stejny narokovany kredit... ze by se pocital opravdu podle FLOPSu ?? To mi ale potom prijde divne, ze Crunch3rova verze narokuje o neco vice a pritom pocitalal tak 2/3 doby, co originalni klient, strange.
jointer
Nováček

Příspěvek od jointer »

Novy jedou 3-3-3-7 na 255MHz (G Skill F1-4000) a stary jely +- 180MHz s casovanim tusim 2-4-4-8 protoze jsem casto prohazoval OK Kingstony za 2GB Corsairy co byly vadny a casovani jsem neresil. (nevim presne kolik ta delicka davala, byly ze staryho kompu a jsem rad ze uz mam 2GB takze je tam uz davat nebudu).
Cekal jsem nejaky efekt, ale nic. Bechmarkovat to 3D Markem a spol asi nebude cas, ale ted mi proste CPU bezi o 50MHz pomaleji a je to znat, coz jsem vubec necekal.
nexfar
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nexfar »

pls helpnete jedne lame .. jak ted optimalizovat nejlip boinc pro seti .. puvodni odkazy nefachaj a pokud neco najdu tak mi to nejede..
nejlepsi by byl nejakej strucnej popis v bodech .. holt jak pro blba

ps potrebuji to pod winXP
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Mělo by stačit s z crunchových stránekstáhnout novou otimalizaci npř. tuhle pro SSE3 procíky a nový soubor app_info.xml

Dál postupovat stejně jako v případě einstaina (z jehož FAQ jsem ten návod dejvídkovy vykradl)

1. Stáhněte si optimalizovanou aplikaci a to podle procesoru jaký máte.
2. Stáhnutý archív rozbalte. Obsahuje jen soubory "setiathome_5.12_windows_intelx86" a "app_info.xml"
3. Pozastavte výpočet SETI nebo ukončete celého BOINC managera to pokud nevíte jak výpočet pozastavit. (Doporučuji zálohovat BOINC)
4.a) Rozbaleným souborem přepiště původní aplikaci SETI. Nachází se v adresáři "netušim kde :oops: "
--b) a soubor app_info.xml pokud přecházíte z otimalizovaného SETI.
5. Povolte výpočet u SETI / spusťte BOINC managera.
6. Zkontrolujte že jednotky prošli validací.

S@H nepočítám tak za spřávnost neručím. ale podle mého nejlepšího vědomí a svědomí by to šlapat mělo.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Kopíruji pro srovnání:
forest píše: PC Intel P4 Presler 2x3@3,8Ghz DDR2 533@506Mhz 3-3-3-9 512MB Dual, i945G, windows XP
Počítal jsem vždy 2WU naráz ze dvou adresářů a to postupně 1+2 na které pak hned navazovaly 2+1.

Výsledky v prvním balíku:
pokus1- 45:10
pokus2- 26:36
a ve druhém balíku:
pokus2- 26:40
pokus1- 44:58
Stejná mašina, stejný postup, optimalizace SSE3:
Výsledky v prvním balíku:
pokus1- 44:26
pokus2- 26:22
a ve druhém balíku:
pokus2- 26:26
pokus1- 44:37
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Prosím vás chytřejší, mohl byste někdo kouknout sem : http://setiathome.berkeley.edu/results. ... &offset=20 jestli poznáte na těch jednotkách s kratším časem, jestli mám správně optimalizovaného klienta ? nebo Seti ? zkrácení času je tam dost výrazné, ale nevím, jestli nemůžu udělat ještě víc.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

2[Jilem]Karell Jednotka s krátkým časem se mi jeví, podle jejího výstupu,
<stderr_txt>
ar=3.872500 NumCfft=31699 NumGauss= 0 NumPulse= 1699807231 NumTriplet= 684698107904...

jako spočítaná originální aplikací SETI. Optimalizovaná verze by měla mít asi takovýto výstup:
<stderr_txt>

Windows optimized S@H Enhanced application by Crunch3r
Version info: Windows SSE2 V5.12 by Crunch3r...

Čas je velmi rozdílný mezi jednotkami v závislosti na angle range a má smysl porovnávat jen časy jednotek se stejným angle range.
EDIT Tabulka časů podle ARtady
Optimalizace pomůže, ale do oficiálního SETI už bylo hodně věcí zabudováno a nějaké 4 násobné zrychlení se nedá čekat.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Honza

Příspěvek od Honza »

hele, Eric psal, ze pustil 5.15 do obehu na public, takze ten app_info.xml je treba upravit. Nebo ne?
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 Honza: app_info.xml bude treba opravit az bude optimalizovana 5.15. Nebo ne?
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Ja bych na konec před </app_info> přídal toto:

Kód: Vybrat vše

<app>
<name>setiathome_enhanced</name>
</app>
<file_info>
<name>setiathome_5.15_windows_intelx86.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome_enhanced</app_name>
<version_num>515</version_num>
<file_ref>
<file_name>setiathome_5.15_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
Have you tried to turn it off and on again?
Pavel
Nováček

optimalizace SETI Enhanced - FAQ & návody

Příspěvek od Pavel »

Prosím některého zkušeného kolegu, aby poněkud oprášil návod na optimalizaci v rubrice FAQ & návody. Zítra mi dojdou staré jednotky.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

V podstatě je to mnohem jednodušší než dříve.
1. stáhneš si a nainstaluješ poslední oficiální verzi BOINC Managera http://www.boinc.cz/download.php
2. přihlásíš se do Seti a pak vypneš BOINC
3. zde http://calbe.dw70.de/ si stáhneš potřebnou optimalizaci aplikace Seti/Enhanced pro tvůj CPU
4. zde http://calbe.dw70.de/setiathome/enhance ... p_info.zip si stáhneš soubor app_info.zip
5. optimalizaci i app nahraješ do podadresáře projektu Seti
6. pustíš BOINC

Nic dalšího již není potřeba, žádné optimalizace klienta BOINC, žádné kalibrace a podobné věci.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Re: optimalizace SETI Enhanced - FAQ & návody

Příspěvek od azor666 »

Pavel píše:Prosím některého zkušeného kolegu, aby poněkud oprášil návod na optimalizaci v rubrice FAQ & návody. Zítra mi dojdou staré jednotky.
Návod pro optimalizaci z originálního SETI AFAIK stále funguje. Co ve FAQ skutečně chybí je speciální návod na přechod od optimalizovaného SETI standart na optimalizované SETI Enhanced. Návod se sice objevil v tomto treadu (stačí jen přepsat stávající aplikaci seti a app_info.xml novým z cranchovi stránky), ale souhlasím že FAQ by se mněl dát.
Jak vidíš tak popularita s přechodu na Enhanced je tady velká :lol: Třeba boinc.sk nás s informací o Enhanced předběhl aspoň o týden, asi čeká až nás předběhne i boinc.eu :lol:
CZ BOINC WIKI
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re

Příspěvek od Necroman »

Takovy dotaz, nemate tuseni, jak je mozne, ze treba u teto WU doslo ve trech pripadech k Validate error, pritom ten error vznikl, po prohlidnuti resultu, jak u optimalizovanych, tak u originalnich klientu, stejne tak, ty, co se uznaly jako validni, byly take napul optim/normal... to mi vazne neni jasne :? .
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Necroman : Tak rekl bych, ze prvni 3 dorazivsi vysledky mely moc velke rozdily, takze je posoudil jako Invalid. Pak jednotku poslal dalsim lidem a dalsi 3 vysledky, ktere dorazily uz byly v toleranci.
Resulty nemusi byt uplne stejne, ale rozdily musi byt v urcitych mezich.
Libor
Zamčeno