LiborA píše:Tak se objevila nová verze 5.27, ale protože způsobovala pod Woknama občas problém -
jj 5.27 mi na widlich resetovala WU pořád dokola, a ne občas, ale porád.
Bohužel, než jsem přišel domů a aktualizoval, tak PC par hodin stalo
Nová verze zatím chodí v pohodě.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde. CZ BOINC WIKI
Vysledky hodne litaji, takze by to chtelo merit na stejne WUs...ale i tak lze usuzovat, ze rozdil neni vyznamny...nebo zadny.
Prejmenoval jsem na Betu, protoze to uz nejni Alpha.
Honza: Výsledky sice hodně lítají, ale na 5.26 mám zatím větší rozptyl
PavolR: pravda je, že jsem oněco zrychlil CPU (2% z 1818MHz na 1854MHz) a poslední výsledky ten průměr spíše trochu zhoršují, ale i tak bych řekl, že rozdíl bude spíše nevýznamný
Někdy na počátku června budou další typy jednotek k počítání a z toho důvodu dojde ke znovuobnovení možnosti se přihlásit k projektu. Cílovým stavem pro tuto etapu bude cca 2000 lidí.
Mimo jine taky pocitam Malariu a jedna jednotka se mi ustalila na 45 minutach. I kdyz dostanu tak 200 creditu, kdyz pocitam cely den, tento projekt se mi docela zamlouva.
@ PavolR - to jsem rad, ze take pocitas, ja mam jednotky od 30 min do 34 min ... Nepocitam dlouho, takze nevim kolik bych mohl dostat za den mohlo by to ale byt kolem 300 coz je obrovsky rozdil mezi E@H kde jsem dostaval tak 900, ale tento projekt se mi velmi zamlouva, a o kredit mi nejde
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Krátký průvodce aktuálních WU. Co znamenají jednotlivá čísla.:
příklad WU na kterém si to znázorníme - wu_35_5110_2_1048689671
35 - první číslo je id simulovaného scénáře. Scénář souboru vstupních údajů, zahrnující například demografickou strukturu simulované lidské populace, typ předpovědí o které se zajímáme, sezónní měření ze síly přenosu,.. . 5110 - druhé číslo je id parametrizace. Toto je set parametrů které definují matematický tvar funkcí, které popisují simulované biologické procesy. Příklad: pro ztrátu funkčnosti orgánů by byl vztah mezi kumulativním množstvím malarických infekcí individuální. Zkoušely jsme poloviční úroveň odolnosti proti cizopasníkovi na jednotlivce. 2 - zdroj pro náhodný číselný generátor. Jak jsou tyto stochastické (náhodné) simulace, znovu spustíme každou parametrizaci s různými zdroji. Střídání kvůli zdrojům je typicky malý. 104xxxxxx - ? Jen časový údaj.
EDIT
Naposledy upravil(a) M1.LaN dne úte kvě 30, 2006 4:55 pm, celkem upraveno 1 x.
@ M1.LaN - diky za zpravu. Je dobre, ze se tomu nekdo venuje...vim ze jsi se na to ptal a je dobre se zajimat o to, co se na projektu deje nebo alespon o to, co se pocita.
Takova drobnost - misto "falesne" bych radsi pouzival "simulovane", zamyslene, hypoteticke nebo podobne. Jde o simulaci, vyjadreni pravdepodobnosti, ne verifikacne-falzifikacni pristup, takze "falesne" jako opozice k "pravdive", "objektivni" a jine pozitivisticke konotace sem asi nepatri. Fakt jenom drobnost...
Vidim zde urcitou analogii s Rosettou (ID simulovane populace nahrazuje vzoleny protein), podobnost s CPDN (ID parametrizace) atp. - proste take simulacni ulohy.
btw, podobne projekty, kde ulohou byla simulace rozsirovani biologickych procesu v geografickem prostredi/rozmeru (tj. ne na mikro urovni jako Rosetta/Predictor/SIMAP/QMC) byla jiz davno resena napriklad projekty LifeMapper nebo Evolution@Home...
@ Honza - dekuji za opravu, s anglictinou trochu zapasim ale snazim se. Jinak se celkem dost zajimam o tento projekt, na jeho foru jsem skoro jako doma
Takze novinky, budete mit z prvni ruky
Aktualni aplikace na malarii je 5.28 pro windows a 5.27 pro linux, obe verze jsou stejne.
Ale zjistili jsme problemy s verzi 5.28 a nekolika WU ktere zacinaly 34. Bohuzel je to hadanka, proc tyto WU delaji chyby, ktere vam vyhodi okno s chybovou hlaskou.
Ale objevuje se pouze na windowsech, linux s timto probemy nema.
Takze aktualizovaly Fortran kompilátor, a brzo vypusti verzi 5.29 a zaroven pribyde nekolik novych druhu WU.
EDIT:
A s timto budou souviset i zmeny u WU.
Mirne se upravi doba pocitani u jednotek budou delsi asi o 25%