O zdrojaichc se na Einsteinovi moc nemluvilo...
Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Jsou dve dlouhy jednotky a r1_1134 je ta pomalejsi, z1_1139 jedu na D805ce za 4280 sec. Ta delsi z1_1390 jede 5530 sec. A ty kratounky r1_0257 jede 1250 sec.Honza píše:Dlouhy jednotky (r1_1134) mi to na COre Duo 1.66 dela na 8Wus kolem 4.250 sec, app verze S4012.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz

D41.12 je mazec.
r_1362 mi to s D40 pocitalo kolem 3460 sec, nova D41 to zmakne za 2660, tedy za 76% puvodniho casu - vyzkouseno na AMD X2, nic jineho na zkouseni nemam.
Hmm, tak abych zase predelaval tabulku
r_1134 na PentiuD jela 70minut - samozrejme ne s D-ckovou optimalizaci, ktera je pro AMD.
____
D41.12 - 3DNow! compatible windows executable
- 3DNow! based trigonometry (2kB look-up table)
- reorganized address generation
- newton-raphson iteration
- mathematical reductions
r_1362 mi to s D40 pocitalo kolem 3460 sec, nova D41 to zmakne za 2660, tedy za 76% puvodniho casu - vyzkouseno na AMD X2, nic jineho na zkouseni nemam.
Hmm, tak abych zase predelaval tabulku
r_1134 na PentiuD jela 70minut - samozrejme ne s D-ckovou optimalizaci, ktera je pro AMD.
____
D41.12 - 3DNow! compatible windows executable
- 3DNow! based trigonometry (2kB look-up table)
- reorganized address generation
- newton-raphson iteration
- mathematical reductions
- PJSmith
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Testnul jsme tohle a paradne bezi ... narust obrovskej
Higgi píše:http://eclient.tvn.hu/alb_S4012.zip - nová verze SSE optimalizace...
http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=3898 - pro ty,kdož neznají - tady jsou všechny optimalizace.
Zdravim vsechny
PJSmith

PJSmith

Znovu jsem overil, ze D41 je fakt rychla. Prvni WU mam validovanou - je zhruba 3x rychlejsi nez testovaci aplikace pro Linux.
To vsechno dobre zpravy, tak alespon jednu spatnou, at je to vyvazene: rychlost necelych 45 minut na WU zpusobuje, ze udelam na jednom jadru 32+ WU za den, tedy dosahnu denni kvoty na pridelovani WU, takze je jdu na Einstenu vyprudit, at uz s tim neco udelaji, protoze se na problem upozornovalo jiz dost s predstihem.
Drive to byla sranda ze jestli bude akosf dal optimalizovat, tak budeme s masinama na suchu...ale ted je to realita.
To vsechno dobre zpravy, tak alespon jednu spatnou, at je to vyvazene: rychlost necelych 45 minut na WU zpusobuje, ze udelam na jednom jadru 32+ WU za den, tedy dosahnu denni kvoty na pridelovani WU, takze je jdu na Einstenu vyprudit, at uz s tim neco udelaji, protoze se na problem upozornovalo jiz dost s predstihem.
Drive to byla sranda ze jestli bude akosf dal optimalizovat, tak budeme s masinama na suchu...ale ted je to realita.
Kez se ti to povede. Ja s tim mam zatim problem jen obcas kdyz mi zacnou chodit kratke jednotky (napr. z1_0206) za 8 hodin jsem na suchu. Ale ten kdo jede na silnejsich masinach jen Einsteina musi byt dost nastvanej.Honza píše:... takze je jdu na Einstenu vyprudit, at uz s tim neco udelaji, protoze se na problem upozornovalo jiz dost s predstihem.
Private (old) + CCU stats.
- Higgi
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Jo, taky se mi to ted obcas na hlavnim stroji stane. Tak jsem po delsi dobe obnovil jako zalozni projekt CPDN, tak uvidime...Treba za rok jeden SC stihnuBubak píše:Kez se ti to povede. Ja s tim mam zatim problem jen obcas kdyz mi zacnou chodit kratke jednotky (napr. z1_0206) za 8 hodin jsem na suchu. Ale ten kdo jede na silnejsich masinach jen Einsteina musi byt dost nastvanej.Honza píše:... takze je jdu na Einstenu vyprudit, at uz s tim neco udelaji, protoze se na problem upozornovalo jiz dost s predstihem.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.
- PJSmith
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Musim souhlasit, na jednu varku jsem mel S40 a ted D41 jak rikas, a jako rozdil je sakra znat
jen do toho s temahle upravama to bude za cas do nekolika sekund
jen do toho s temahle upravama to bude za cas do nekolika sekund
Higgi píše:D41 - jednotka mající 1432 cyklů - 43 minut!
Jinak právě jsem dosáhl kvóty 32 wu/den, takže mám ještě 5 a sucho...a minulej příspěvěk se tu ještě ani neohřál.
Zdravim vsechny
PJSmith

PJSmith