Seti@Home a nahled

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
PJSmith
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Seti@Home a nahled

Příspěvek od PJSmith »

Ahoj ... mam nainstalovany BOINC na nekolika pocitacich, je tam jen seti@home. A pouze na jednom mi jde nahled vypoctu. je to skoro noname komp, ale treba doma mam Athlona 3200+ s Ati Randeon 9600 tami nahled nejde. Je to max aktualizovany, vsechno novy.

:?: Muze mi nekdo prosim rict, co mam pro to delat? nebo co delam spatne? 8)

Diky

PJSmith
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Bud jsi nedovolil screensaver nebo jsi to instaloval jako sluzbu.
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

@JardaM: To ze to ma jako sluzbu to urcite nebude, protoze mam dva ruzny pocitace, kde je to nainstalovany jako sluzba a na jednom sporic jde, na druhym ani nahodou. V tom co to funguje je nvidia grafika, v tom co ne, je ati (ale nevim, jestli to ma nejakou souvislost). Navic tam mam tx36 boinc core, kde uz si nekdo tusim stezoval, ze mu sporic nekde jede a nekde ne.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Mě na Truxově tx36ce spořič nejde...ale mám ATI kartu....vím že na některých projektech měli problém se zobrazováním grafiky na ATI kartách...ale myslím že to už bylo odstraněno....takže to moc neporadím....a hlavně grafiku u projektů už ani neřeším...takže nevím jaký je aktuální stav.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Pokud jsem zaslechl, někdy optimalizace začíná u odstranění spořiče.
PJSmith
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Muj nazor

Příspěvek od PJSmith »

Zdarec panove ... ani jedno, ani druhe ani treti. Mam BOINC 5.2.13 a ni c vic k tomu, jako sluzba mi to nikde nebezi. Jak rikam, na jednom kompu s nejakou on-board grafikou to jde, ale na my masine, to je ten Athlon s Atinou anu omylem ... setric nemam nastaveni, u stareho SETI sem mel problem s tim, ze se vypocet spomaloval, a myslim si, ze moje vysledky jsou takhle dostacujici

No snad se to nekdy podari vyresit

Diky

PJ
forest
Kontaktovat uživatele:

Re: Muj nazor

Příspěvek od forest »

PJSmith píše:Zdarec panove ... ani jedno, ani druhe ani treti. Mam BOINC 5.2.13 a ni c vic k tomu, jako sluzba mi to nikde nebezi.
Takže počítáš Seti, máš nainstalovaný jen BOINC 5.2.13 a nic víc a stejně ti grafika nejede? To bude asi fakt problém té integrované grafárny, ale já integrovanou mám od Intelu a grafika mně jela.
Pokud ti ani tak nejede grafika, tak doporučuji nainstalování optimalizací. Získáš tím hlavně to, že se ti WU budou zpracovávat až za 1/4 nynějšího času a stejně o nic nepřijdeš.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Stejna verze OS?

Nejde ani tak o to, jestli je grafarna integrovana nebo ne, ale taky jak je nastavena. Doporucuji zkontrolovat velikost video RAM, ktera je ji z hlavni RAM pridelena. Pokud ma prideleno treba jenom 8MB RAM, tak to mozna na M$ kurzor ve Wordu staci, ale na rozjeti OpenGL a natahnuti bitmap do videoram to treba neni, tudiz se na tom grafika nerozjede.
Proste zkontrolovat nastaveni BIOSu v souvistlosti s VGA.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Jen k té videopaměti, bez problémů mi sceensavery běžely na 16MB videopaměti.
dejv
PJSmith
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Seti nahled ... novinka

Příspěvek od PJSmith »

... zdrace pratele, tak uz mi nhaled bezi vsude ... a cim to? no ...... asi spatny ovladace, ted uz to bezi uplne vsude, a musim rict, ze dost svizne.

pro ostatni, no doporucoval bych to samy, ono to bezi, jen si chce s tim pohrat :lol:

Zdar a silu

PJ
Honza

Příspěvek od Honza »

Jak spatny ovladace. V prvnim prispevku jsi rikal ze vsecho max aktualizovany a novy.
Mel jsi misto Catalystu Omega drivery?
Predpokladal jsem, ze jsou drivery aktualni - to je vzdy doporucenim, kdyz neco nechodi - a tudiz hledal chybu jinde...

No hlavne ze to chodi, jak potrebujes.
PJSmith
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem byl jinde

Příspěvek od PJSmith »

Ahoj ... no proc mi to neslo nevim, ale kdyz jsem instaloval XPecka, tak jsem pouzil original ovladac z netu. Pak to nejakou dobu slo a po cease se komp z niceho nic restartoval s tim. ze je chyba v HW. No a odkazobvalo to na USBcka ... nechapu proc. Pak jsem dal BOINC a SETI a zase se zacal prehrevat procesor, a nakonec se mi v sys logu ukazala informace, chyba v ATI drivers ... a tak sem kouknu na net, pouzil JINY (!!!) ovladace, ne na RANDEONa ale na RAGE, a uz jedu .... sice na ten nahled nekoukam, ale jen obcas .... no nic

problem vyresen

PJSmith
Odpovědět