Výpočty na slabém PC

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Trpaslik
Nováček

Výpočty na slabém PC

Příspěvek od Trpaslik »

Lze nějak nastavit, aby výpočet na PC probíhal pouze, pokud na něm někdo není přihlášen?
Myslel jsem, že mi to tak bude fungoval pokud nainstaluji boincmanager (při instalaci 3. volba z nabídky - viditelný pouze pro správce), ale výpočet probíhá stále, i když se přihlásí jiný uživatel. Je pravda, že on nemůže výpočet ovlivňovat, ale protože se jedná o Celeron 1000 s pamětí 128MB, tak to šíleně zpomaluje práci.

Tzn. potřebuji nastavit výpočet takto:
1. počítá - nikdo není přihlášen
2. nepočítá - na stanici přihlášen uživatel
Honza

Příspěvek od Honza »

Takto to primo asi resit nelze - lze pouze rict, aby pocital jeste nez je nekdo prihlasen, tzn. instalace jako sluzba (service)...samosebou pokud se jedna o Win 2K/XP apod.
Osobne by to resil tak, ze bych v profilu BOINC projektu nastavil, aby nepocital, pokud se masina pouziva (Do work while computer is in use? dat na No).
Take je mozna zapojit masinu pouze do projektu, na ktere staci - viz Nároènost projektù - souhrná tabulka...
Trpaslik
Nováček

Příspěvek od Trpaslik »

Díky za odpověď. Upravil jsem profil a uvidím co to udělá.
Dal jsem na to PC Rosettu, protože vše počítá strašně dlouho a výsledky posílá na validaci pozdě. Proto nikdy můj výpočet neovlivnil přidělený kredit a já dostal o polovinu méně než si PC nárokoval. Jedinná Rosetta mi přidělí za dlouhý výpočet odpovídající kredit, protože se to neporovnává s žádným jiným PC.
Honza

Příspěvek od Honza »

Mno, zrovna Rosetta s narokem na pameti kolem 75MB na Celeronu se 128 MB RAM neni to prave, ale pokud to jinak vyvohuje, budiz...
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

vyhrabal jsem stařičké průmyslové pc pentium 200MHz (dost zajímavý kousek je to celé na jedné desce velikosti něco větší než např sound blaster 32pnp pokud to někdo pamatujete), chtěl jsem znát názor zda-li má cenu na tom něco smysluplně počítat? nemám zkušenost s takhle rychlým :D strojem (jen kdysi s clasikem) tak neví jestli se do toho pouštět
Obrázek
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Rampa:
Jestli se Ti s tim chce babrat, tak to klidne rozjed. Pocitat to urcite bude a nejaky vykon s tim dosahnes.
Libor
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

babrat jak babrat rozhučet na tom w98 je otázka tak 1 hodiny. spíš si nedovedu představit jak dlouho to bude počítat třeba seti, podle mě minimálně 20 hodin, jestli to má smysl kvůli 1wu/den
Obrázek
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

Kazda WU dobra... :lol:
Obrázek
...zivot a procesorovy cas plyne dal...
Bijek
Nováček

Příspěvek od Bijek »

Trpaslik píše:Díky za odpověď. Upravil jsem profil a uvidím co to udělá.
Dal jsem na to PC Rosettu, protože vše počítá strašně dlouho a výsledky posílá na validaci pozdě. Proto nikdy můj výpočet neovlivnil přidělený kredit a já dostal o polovinu méně než si PC nárokoval. Jedinná Rosetta mi přidělí za dlouhý výpočet odpovídající kredit, protože se to neporovnává s žádným jiným PC.
Když už to tak bereš přes ten kredit.
Třeba u Ensteina s nárokem 7 MB nepocítíš takřka žádné zpomalení. Pak můžeš počítát pořád, ne jenom jak s počítačem nikdo nepracuje. Sice dostaneš pouze polovinu toho co nárokuješ ale zase toho spočítáš daleko více. :D
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

PII-M@366 MHz, 128MB SDRAM, WinXP pro SP1. Toť základ mého notebooku. Běží na něm Einstein, teď místo něj LHC. Jednotka Einsteina (Albert) tak 35 hodin, LHC tak 30. Taky to jde, když se chce. Takže já v tom problém nevidím.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

nejde mi o kredit (o ten mi nešlo nikdy) spíš jestli to není zbytečně propálená elektrika a tak.
no ale asi to zkusím, jen co budu mít čas.
s optimalizací bych seti mohl dát i pod 20 hodin :wink:

EDIT: teď jsem si tak nějak rozpomenul že jsem počítal klasika na tuším celeru 233@333 a trvalo to nějakých 20hodit/WU tak proč ne
Obrázek
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Myslim ze i 10 je realnych ;)
VIRCom.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VIRCom.cz »

2 Rampa: Tady by me zajimaly casy WU pred optimalizaci a po ni ;) Spocitej to tak z prumeru 10 pred a 10 po, at se toho doziju ;)

BTW: Druhej banan 8) :lol:
Obrázek
...zivot a procesorovy cas plyne dal...
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

2Rampa: To prumyslovy pocitadlo by nemuselo ani tolik zrat. Dnesni mobily maji v sobe 486 a spotreba je taky nekde jinde nez driv.
Naposledy upravil(a) JVc dne pát úno 03, 2006 12:21 am, celkem upraveno 1 x.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

no nevím je to dost starý používá se ve výherních automatech a ruletách a tam se na odběr nehraje :D
nicméně to vyzkouším jen pro svoji zvědavost
Obrázek
Zamčeno