Taky sem ho testovalskoda ze mam zapsany vysledky jen od PrimeGrid presne +- 100 000 s/wuHiggi píše: IBM 6x86MX PR233 -Běží na 188MHz, již podporuje technologii MMX.
Procesory_0
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Vlastnim jeden AMD 286 12 alebo 16MHz (obrazok iba ilustracny):

Je natvrdo pripeceny na zakladnej doske, Mobo a aj cele PC je znacky Olivetti, ma 640kB RAM.
Dalej jeden Cyrix 486DX40 - 40MHz -

Posledny Intel 486SX2 50MHz z peknym zlatym pasivom (obrazok som iny nenasiel)

Tento mam v druhej zostave, doska neznama, chipset nejaky UMC, VGA od OAK Technology 1MB, zvukoffka Sound Blaster Vibra 16, 4MB RAM (30pin SIMM).

Je natvrdo pripeceny na zakladnej doske, Mobo a aj cele PC je znacky Olivetti, ma 640kB RAM.
Dalej jeden Cyrix 486DX40 - 40MHz -

Posledny Intel 486SX2 50MHz z peknym zlatym pasivom (obrazok som iny nenasiel)
Tento mam v druhej zostave, doska neznama, chipset nejaky UMC, VGA od OAK Technology 1MB, zvukoffka Sound Blaster Vibra 16, 4MB RAM (30pin SIMM).

Mno já nic raritního nemám
nebo spíš nemám nic čeho by bylo málo 286, 386, 486 dneska nikoho nenadchne... P1 jenom novější kusy kterejch je spousta... snad jedině Thunderbird 1400 je z první várky která byla přivezená do Evropy udělal 2311 WUs a odešel do křemíkovýho nebe
nahradil ho Barton 3000+ kterejch je dneska spousta... Sempron 2600+ a 2400+ taky nikoho nenadchne a to je všechno...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Tento CPU jsem měl a jak je u mě asi normální, jsem ho měl moc hezky přetočený a ještě po dlouhou dobu to byl nejlépe přetaktovatelný CPU na trhu.Necroman píše:HISTORICKÁ RUBRIKA
Mam nyni doma dva docela raritni kousky procesoru. Prvnim z nich je historicky nejstarsi vyrabeny Celeron: Intel Celeron 266, Covington, ktery nemel oproti Pentiu II, ze ktereho vychazel zadnou L2 Cache, propad vykonu byl razantni.
Bez problémů jen se změnou FSB šel přetočit z 266Mhz na 400Mhz a já ho na svém Asusu, tehdy za nekřesťanských 9000 přetočil na 450Mhz díky doladění násobku. To už ten výkon byl velice slušný i bez L2, jelikož v té době byl nejlepší CPU 333Mhz.
Jó kde jsou ty časy, dneska když člověk zvedne takt o 10%, tak z toho má neuvěřitelnou radost.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Souhlas, taky jsem ho v pohode pretocil s boxovanym chladicem z 266 MHz na 400MHz, coz dela cisty narust vykonu 50% podle benchmarkuforest píše:Tento CPU (Intel Celeron 266, Covington) jsem měl a jak je u mě asi normální, jsem ho měl moc hezky přetočený a ještě po dlouhou dobu to byl nejlépe přetaktovatelný CPU na trhu.
Re:
ono dost záleží na sérii.Ja mám to Mendocino ze série co šla na 500 stabilně,ale mě na 500 stabilně nechodil a nejbližší frekvence byla až 464 a na ni to je rock stable už několik let.Necroman píše:Souhlas, taky jsem ho v pohode pretocil s boxovanym chladicem z 266 MHz na 400MHz, coz dela cisty narust vykonu 50% podle benchmarkuforest píše:Tento CPU (Intel Celeron 266, Covington) jsem měl a jak je u mě asi normální, jsem ho měl moc hezky přetočený a ještě po dlouhou dobu to byl nejlépe přetaktovatelný CPU na trhu.. Vice mi zakladni deska uz neumoznovala. Jsem zvedav, jestli to Mendocino zvladne 450 MHz
.
Na trhu je konecne zajimavej procesor pro lidi co nemaji zrovna moc penez Intel Pentium D 805 2,6GHz 2MB 533MHz 775pin BOX jede sice jen na 533MHz ale zvednout by to nemel byt problem.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz

- M1.LaN
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Taky tu mam velice zajimavy procik
Celeronu D 356 cenove by nemel prekrocit hranici 3500Kč bez 19% DPH po uvedeni na trh. Bude pracovat na frekvenci 3.33GHz a pry nebyl problem se dostat na frekvenci 4,5 GHz staci zvednout frekvenci FSB na 182MHz pri zachovani stejneho napeti. Ma konecne L2 512KB a je vyraben technologii 65nm. No prvni testy vypadaji susne, ale kdo vi jak to bude, staci si jen pockat
vice na Celeron D356
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Tak cpu od Intel Core duo vypada na dalsi hit po Dothanu. Spotreba 31 W pri 2x jadrech proti 100w zroutum se take hodi. Hlavne nam co pocitaji cele dny projekty boinc 
Jen me mrzi cena Mb. Preci jen 8-9 tisic za je dost na ceske pomery. Jinak za dvoujadrove cpu dat 7-10 tisic je podle me primerena cena.
http://www.pcwelt.de/tests/hardware-tes ... ndex1.html
Jen me mrzi cena Mb. Preci jen 8-9 tisic za je dost na ceske pomery. Jinak za dvoujadrove cpu dat 7-10 tisic je podle me primerena cena.
http://www.pcwelt.de/tests/hardware-tes ... ndex1.html
Tak dneska by snad melo dorazit prvnich 16 kusu Pentia D 805. Na cdr sem cetl ze to ma jit pretaktovat na 3.7GHz no ale pokud se budu drzet pri zemi tak 3.3 by taky bylo super
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz