Přenášení jednotek (už zas)

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Czech_apple
Nováček

Přenášení jednotek (už zas)

Příspěvek od Czech_apple »

Hledal jsem všude na fóru i jinde, a došel sem k závěru, že pokud rozpočítám jednotku na jednom PC, a pak dopočítám na druhém, jednotku mi nezapočítají. Schvílně sem to zkusim, na PC 1 -2 - 1 - 2, na 2 dopočítal, nakonec na 1 odeslal a normálně za to mám kredity. Ani se počítač 2 nezobrazil v view computers v seti.
Počítač 1 je celeron 500, 2 celeron 1500 a není na něm boinc nainstalován, jen sem to přenesl a zpustil z usb. Nedělal jsem to kvůli podvodu nebo tak, ale doma PC přes týden neběží, a na kolejích zase nemám net, tak sem to chtěl zkusit kvůli deadline.
Mám za tu jednotku podle vás míň nebo víc kreditů?
Ale dělat to tak asi nebudu.
<i>Jo, hoši, život není lahváč.</i>
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Ve View computers se zobrazí ten počítač, na kterým byl naposledy spuštěnej benchmark. S tím přenosem jednotek je to komlikovaný. De o to, že když máš na jednom compu nainstalovanej boinc, na druhým taky a chceš jednotky z jednoho dopočítat na druhým, nejde jen jednoduše zkopírovat jednotky. Samotný jednotky přenášet nejde. Když ale vemeš celej adresář boincu s rozpočítanou prací, přeneseš ho na jinej comp a pustíš boinc, práce se normálně dopočítá, odešle a dostaneš za ní kredit.
Pak kredity. Když pustíš benchmark na PC1 a jednotku spočítáš na PC2, budeš si za ni nárokovat míň kreditu než kdyby si ji celou spočítal na PC1. A naopak, jestliže benchmark proběhne na PC2 a jednotky budeš počítat na PC1, nárokovanej kredit bude vyšší.
Na přenášení boincu z jednoho compu na druhej a zpátky rozhodně není nic špatnýho a nikdo ti to tady vyčítat nebude :wink:. Pokud tě kredity nějak moc netrápí, prostě kopíruj boinc sem tam a nech ho žít vlastním životem. Jinak by si musel ručně spouštět benchmark pokaždý, když vyměníš compy (ale až po odeslání a nahlášení dosud spočítaný práce).
Honza

Příspěvek od Honza »

S prenasenim jednotek, resp. celeho BOINCu je to tak jak Miras pise a take tato strategie byla na foru diskutovana. Bezne se tak cinni prave z duvodu toho, ze na nejake masine nejni inet, ale pocitat by zvladla. Prenaseni jednotek je nezavisle na projektu (i kdyz nepises, o jaky projekt se jedna). V klimatu lze prenaset i jednotky behem vypoctu, resp. menit HW behem vypoctu a 'nova' masina se objevi jeste jez odeslanim vysledku (behem dalsiho tricklu nebo komunikace se serverem).
Nejsem si vsak jiz tolik jisty tim, ze se specifikace masiny na serveru objevi az po novem bechmarku. Neni to take nahodou tak, ze BOINC zjistit jiny HW a udela automaticky benchmark? Neni to tak, ze BOINC pri spusteni pise o CPU, na kterem bezi a tudiz se to projevi uz pri spusteni BOINC a dostane nove hostID? Neni to nahodou tak, ze pri odesilani jednotky se komunikuje i hostID? Mozna je to take zavisle od verze BOINC.
Kazdopadne bych doporucoval podivat se do profilu a juknou, kolik novych masin se tam objevilo a stejne typy sloucit.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Potřebuju odeslat jednotky ze dvou kompů -> vyzkouším a dám vědět :D

//Update: Pravda je někde uprostřed. Benchmark se nespustí, ale specifikace nový mašiny se na webu objeví. Nicméně ne jako nová mašina, ale přepíšou se tím info o stávajícím stroji. BOINC 5.x. Ještě za chvilku připíšu co to provede, až ze stejnýho stroje odešlu práci i z druhýho compu.

//Update2: Přepsaly se informace u správnýho stroje, s čímž se počítalo. Spíš mě zajímalo, jestli pak ty mašiny půjdou sloučit. Nejdou, což je dobře...
Naposledy upravil(a) Miras dne ned lis 20, 2005 8:34 pm, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

V týdnu sem měl problém s odesláním jednotek u LHC. Nahodil sem verzi 5.2.7 na svym compu a stáhnul jednotky LHC. V práci to nahodil, spočetl a napálil na DVD a doma sem to chtěl odeslat, bohužel to nešlo - projekt se vůbec v BM neobjevil. Metodou pokus omyl sem udělal to, že sem nakopčil do adresáře verzi boincu kde mi jede CPDN + LHC (doma). Udělal sem si zálohu, BM vypnul a místo "domácího LHC" sem nahodil data z práce + přepsal soubor client_state.xml a odeslat data už šlo. Takže občas to je věda. :D
dejv
Zamčeno