Windows 98 a vytizenost CPU
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Blackhat
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Windows 98 a vytizenost CPU
Mam problem. Nazev neni uplne tak presnej, nevim jestli je CPU vytizeno, ale chova se to tak a je to klicovy slovo pro eventuelni vyhledavani.
Problem je asi tento. Asi pred mesicem zacali zlobit nektery kompy s Win98(ale vetsina je ok). Projevuje se to tim, ze napr ve wordu kdyz pisete pismenka, tak doskakuji s nekolika vterinovym zpozdenim. Ma na to vliv BOINC. Ale ne jeho pocitani, staci aby byl spusten boincmgr.exe. Testoval jsem verzi 5.2.7, ale dela to i na optimalizovany starsi. BOINC nemusi mit prihlasen ani jeden projekt(tudis ani nic nepocita), staci aby byl jen spustenej, a vadi to. Musel jsem to na nekolika pocitacich vypnout.
Nenapada Vas neco? Jsou to vsechno Celeroni 2.22-2.66 na Win98. Puvodne se mi zdalo ze to je optimalizaci, ale po dnesni instalci novyho klienta bez ni jsem i tohle zavrhnul.
Problem je asi tento. Asi pred mesicem zacali zlobit nektery kompy s Win98(ale vetsina je ok). Projevuje se to tim, ze napr ve wordu kdyz pisete pismenka, tak doskakuji s nekolika vterinovym zpozdenim. Ma na to vliv BOINC. Ale ne jeho pocitani, staci aby byl spusten boincmgr.exe. Testoval jsem verzi 5.2.7, ale dela to i na optimalizovany starsi. BOINC nemusi mit prihlasen ani jeden projekt(tudis ani nic nepocita), staci aby byl jen spustenej, a vadi to. Musel jsem to na nekolika pocitacich vypnout.
Nenapada Vas neco? Jsou to vsechno Celeroni 2.22-2.66 na Win98. Puvodne se mi zdalo ze to je optimalizaci, ale po dnesni instalci novyho klienta bez ni jsem i tohle zavrhnul.
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Já jedu BOINC jenom na jednom PC s WIN 98 a tam mám kvůli různým takovýmhle problémům BOINC 4.19. Jakýkoliv BOINC Manager na tom dělá blbosti. Klient 4.19 s optimalizací aplikace Seti na něm jede OK.blackhat píše:Jenze tohle mi nic neresi. Me jde o zjisteni priciny, proc po nejaky dobe normalniho fungovani najendou tohle pocitac udela. Spis jsem myslel, jestli se to treba nedeje jeste nekomu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Blackhat
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Az bude cas prubnu nespoustet managera, ale myslim ze to prinese zase jiny problemy. Jinak mne bezi boincmanager na asi 20 pocitacich s Win98, a asi na 4-5 to zacalo zlobit. Pricemz uzivatele nemaj defakto zadny prava. Tak me nenapada, proc to zlobi. Spusteni jenom Boinc.exe me prinasi problem, co stim oknem, ktery je pak na liste, a nemam silu na tolika stanicich laborovat a hlavne chut instalovat dlasi udelatko ktery dokaze schovat to okno a hodit alespon do traye a nebo vyhodit uplne. Odtoho prave spoustim managera. (uz abych mel vsechny stanioce na XP :/)
Jooo, stejny problem mam taky, ovsem aby to nebyla trivka, tak nektere W98 to maji, jine ne. HW je stejny, okna taky a verze boincmgr taky. Nedeje se to jen ve wordu, ale traba spusteni nejake aplikace trva 5x dele nez normalne, atd. Obecne linej a nespolehlivej system se s toho stal...
A aby to nebylo jen ve W98, tak mi to dela i ve WXP, kde boinc bezi jako sluzba. Zase - stejny HW, stejny SW, ale nekde to zlobi, nekde ne.
Pod WXP jsem to vyresil tak, ze boinc pocita az po 1 minute necinnosti (ne permanentne).
Kdyz jsem toto nastavil ve W98, tak to zpomaleni resi jen castecne, castecna nestabilita systemu pretrvava, una nekterych stanicich to bylo tak silene, ze boinc musel pryc. The WonderfullIcon jsem zatim nezkousel.
A aby to nebylo jen ve W98, tak mi to dela i ve WXP, kde boinc bezi jako sluzba. Zase - stejny HW, stejny SW, ale nekde to zlobi, nekde ne.
Pod WXP jsem to vyresil tak, ze boinc pocita az po 1 minute necinnosti (ne permanentne).
Kdyz jsem toto nastavil ve W98, tak to zpomaleni resi jen castecne, castecna nestabilita systemu pretrvava, una nekterych stanicich to bylo tak silene, ze boinc musel pryc. The WonderfullIcon jsem zatim nezkousel.
- Blackhat
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
shafa: Presne tak. Stejny HW, stejny SW(sitova automaticka instalace) Jen tu a tam se lisi drobne aplikace, ale nic zasadniho, a zase v ty odlisnosti nejsou stejny znaky. Z par pocitacu to slo taky uz pryc. Az budu mit zas cas, tak si s tim pohraju.
We WinXp mne to udelalo jednou, ale byla to divna situace, kdy se nejak "kousl" windows update, a v tray mne vysela ikona stahovani aktualizace na 28% a nechtela se hnout. Nepomahalo restartovat, nedalos e tu aktualizaci zrusisit atp. A komp byl takovej celkove divnej, a pri tom se boinc choval taky divne. Ale byla to jen pokusna instalace, tak sem proste vratil image.
We WinXp mne to udelalo jednou, ale byla to divna situace, kdy se nejak "kousl" windows update, a v tray mne vysela ikona stahovani aktualizace na 28% a nechtela se hnout. Nepomahalo restartovat, nedalos e tu aktualizaci zrusisit atp. A komp byl takovej celkove divnej, a pri tom se boinc choval taky divne. Ale byla to jen pokusna instalace, tak sem proste vratil image.