Který Firewall ?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Který Firewall ?

Příspěvek od Bony »

Chci se zeptat, který firewall používáte a který je podle Vás nejlepší....do ted jsem používal Zone Alarm, ale stávalo se mi že mi kvůli němu občas vytuhnul inet a to ještě víc po přechodu na verzi 6.....tak jsem si ted nahodil Sygate Personal Firewall no a uvidím....ale přemýšlím ještě o jiných variantách a rád bych věděl Vaše zkušenosti...je jasné že by bylo lepší hodit dotaz někam na Živě atd...ale tady se dozvím i případné problémy v souvislosti s Boinc-em. Díky za rady a Vaše zkušenosti.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Doteď sem používal Kerio, je dobře konfigurovatelnej, když je nějakej problém, vždycky se nechá udělat výjimka. Ale vzhledem k tomu že se blíží ukončení podory ho už moc nedoporučuju. Hodně dobrý reference mám na Agnitum Outpost Firewall, ale co se týče zkušeností s BOINCem, zatím nemůžu sloužit :smile:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Sygate jsem pouzival jen par dni, protoze mi jednou dobre spra.il komp a uvest ho do puvodniho stavu me stalo hrabani se v registrech v nouzovem rezimu :D . Par let uz pouzivam ZoneAlarm Pro a nemohu si stezovat, sice nektere funkce nema optimalni, ale jinak pohoda. Kerio jsem take zkousel, ale nejak jsem se v nem nedokazal orientovat a nastavit ho k obrazu svemu ;-) .
Obrázek
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Pouzivam Sygate uz pres 2 roky a jsem v pohode :roll: :Honza_dance :Honza_whistle
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Používám Kerio a pohoda.
dejv
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

O Kerio jsem dost přemýšlel, ale když ukončily vývoj, tak do budoucna to asi není vhodné řešení......co ale tak koukám po inetu...tak se mi začíná zamlouvat Outpost a vypadá to že ho zkusím...se Zone Alarm jsem byl spokojený (až na to občasné zamrzání inetu) a používal jsem ho asi 3 roky, no ale jak se říká změna je život a za zkoušku (skoro) nic nedám. :wink:
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

Bony píše:O Kerio jsem dost přemýšlel, ale když ukončily vývoj, tak do budoucna to asi není vhodné řešení......co ale tak koukám po inetu...tak se mi začíná zamlouvat Outpost a vypadá to že ho zkusím...se Zone Alarm jsem byl spokojený (až na to občasné zamrzání inetu) a používal jsem ho asi 3 roky, no ale jak se říká změna je život a za zkoušku (skoro) nic nedám. :wink:
ted napriklad pouzivam ADSL router, ktery ma interni NAT, takze jsem v pohode, skoro zadne pokusy o naruseni, tak jeden dva minor za mesic, firewall uz skoro ani nepouzivam :-)
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

ohnivá zeď

Příspěvek od Higgi »

No, KPF jsem používal tak 2 roky,už nevím. Prakticky do včerejška. Nadílel jsem si net na notebook přes WiFi (dobře se mi teď píše z postele :wink: ). Nojo,síť jela,ale net ne. Kerio Personal Firewall ve free verzi neumožňuje sdílení připojení k netu! Tak jsem nainstaloval ZoneAlarm,do důvěryhodné zóny fouknul IPčko noťase a už to jede.Ale jinak se mi ZA proti Keriu vůbec nelíbí. Nic se skoro nedá nastavit, Kerio je mazec!!! Škoda,že mi přes něj nejde ten net a s tou podporu je to eště horší. ZA je pro mě jen dočasné řešená,chci najít firewall jako Kerio - dobře konfigurovatelný, ale musí umožnit sdílení netu.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

Používám zonealarm a je to v poho vše funguje jak má.
používal jsem KPF ale při jeho používání mi blbla cd-rom :!: :!: :!:
když jsem vytáhl jedno cd a vložil druhé tak si to myslelo že je tam furt to první a pomohlo jen restartovat ale při každé výměně restartuj comp :wink:
Obrázek
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Taky začínám pomalu přemýšlet, co místo Keria, které odumře. Zone Alarm jsem měl před ním, ovládání měl podle mně lehce neohrabané. Koukal jsem, že docela profi je McAfee firewall asi za 40$. Máte s ním někdo zkušenosti?
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Tak jsem vyzkoušel Outpost Firewal, Sygate,McAfee(2 reALTom : moc se mi nelíbil a není moc přehledný, možnost nastavení takový střed) no a ještě jsem zkusil Norman Firewall....a po všech těchto pokusech jsem si zatím na delší dobu nechám Outpost Firewall Pro a uvidím delší zkušenosti...přijde mi nejpřehlednější a dobře konfigurovatelný....samozřejmě je to můj názor a každému se líbí jené možnosti. :wink:
Honza

Příspěvek od Honza »

Kerio prestalo vyvijet jejich Firewall? To se jedna asi o tu personal edition, ne?
Sveho casu jsem zkousel ten 'opravdovy' firewall od Keria a byl jsem maximalne spokojen...bohuzel cena je asi nekde jinde. A jeste drive meli Winroute, ktery mel i zabudovany MailServer pri 3 stanice...snad zdarma. Kerio se asi presunulo do podnikove sfery...i se svym MailServerem :?
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

You can test your personal firewall here (it's old but works well...):
http://grc.com/lt/leaktest.htm

and port scan:

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

How is your port 113 showing in the test?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

2 Honza: Je to tak, Kerio se přesouvá čistě do podnikový sféry. WinRoute je good, ale je to šílenej moloch, vyloženě zaměřenej na práci v síti, jako osobní firewall mi moc vhodnej nepřipadá.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Info o Keriu je zde. Naprosto mi ten firewall vyhovuje a i přes to, že v roce 2006 nebudou vyvíjeny nové funkce, tak i přesto mi Kerio ještě tak 6-12měsíců vydrží, pak uvidíme jaká bude situace a po čem sáhnout. Nějak se nechci Keria zbavit, nemám s ním problém a vyhovuje mi. Kdysi sem zkoušel Zone Alarm, ale ten mi nevyhovoval.
dejv
Zamčeno