DC Intel/AMD

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Máte, či plánujete pořídit dvoujádro?

Mám AMD X2
2
7%
Mám Intel P D
3
10%
Plánuji AMD X2
11
37%
Plánuji Intel P D
3
10%
neplánuji pořídit dvoujádro
11
37%

Celkem hlasů: 30

forest
Kontaktovat uživatele:

DC Intel/AMD

Příspěvek od forest »

Jak jsem tak koukal tak už pár lidí v našem týmu má X2 a výsledky jsou u přetaktovaných kousků velice zajímavé.
Nemá náhodou také někdo dvoujádro od Intelu?
Zajímaly by mě výsledky na BOINC v některém z projektů, možnost přetaktu atd.
Nikde nemůžu najít na netu žádný článek s výsledky testů a porovnání s X2, natož možnosti přetaktu, teploty, prostě mě to připadá jako by si to snad nikdo nekupoval :?

Bude to výhledově asi můj další krok v Upgrade PC a tak i když to jen tak asi nebude, chtěl bych vědět jak jsou na tom dvoujádrové Intely s výkonem na BOINC.
Naposledy upravil(a) forest dne úte říj 11, 2005 11:58 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

foreste, to jsi zapomnel, ze mam oboji? Tedy jak Pendium D, tak X2?
Jinak mne tesi, ze koukas i na AMD (konkretne Opteron a X2) a nejen Presshota.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Aha, já myslel že máš jen samý X2-ky a to P D že jsi měl jen na chvilkový test :oops:
U tebe alespoň vím že netaktuješ, takže tvé výsledky půjdou porovnat s někým kdo se bude snažit z těchhle CPU vyždímat co to půjde :wink:

Můžeš zde prosím nějak sumarizovat výsledky na jednotlivých CPU, pamětech a konkrétních projektech kde počítáš?

Jinak je jasné že se koukám i na AMD :lol:
Od dob Pentia 133Mhz jsem měl samý AMD a až nyní s Prescottem jsem se k Intelu vrátil. Když někomu radím s PC na hraní atd. tak také doporučuji AMD, ale Seti a nyní systém BOINC je trochu speciální využití a právě pro něj si dělám PC vždy pro sebe takže i do budoucna budu volit to nejlepší výkon na BOINC/cena co momentálně bude a je mně jedno co to bude za značku :)
Naposledy upravil(a) forest dne stř říj 12, 2005 7:40 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Aha, já myslel že máš jen samý X2-ky a to P D že jsi mìl jen na chvilkový test :oops:
Mùžeš zde prosím nìjak sumarizovat výsledky na jednotlivých CPU, pamìtech a konkrétních projektech kde poèítáš?
2xPentium D 820, 2x512 DDR2 nevim kolik, Radeon X300 ci co atp. Oba pocitaji CPDN (viz masina cislo 12 v top40 CPDN), jeden pocita i ruzne jine projekty - jejichz vysledky pak uvadim do souhrne tabulky narocnosti.
AMD X2 3800 ma - jak jsem jiz nekolikrat ruzne prokecl - stare 4x512 DDR266CL2. To AMDcko toho zakusilo hodne; ted jede na Einsteinovi, dokud Carl neudela chodivy buil Coupled Modelu (posledni 4.07 okamzite padal).
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

DC jedine pokud bude na bazi Sonoma. Zadny primotop doma nechci.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Já osobně sem hodně zvědavej na Inteláckej Yonah, o Meromovi nemluvě :wink:. Pojem Pentium M si u mě poslední dobou buduje víc než dobrou pověst, jestli udrží vzestupnou tendenci, bude to nářez brouků na palouku. Dneska bych šel do AMD, ale nějak na upgrade nechvátám, čekám jak se situace vyvine...
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od Necroman »

Pokud bych ja sel do nejakeho dvoujadra, tak by to asi byl 2jadrovy, 4vlaknovy Pentium D EE, pretocit na 4 GHz a mel bych 4 WU SETI za 45min soucasne :D .
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Kde jsi přišel k tomu času 45minut/4WU?
Spíše by to bylo kolem 70minut/4WU
Alespoň pokud mohu odhadnout dle Prescotta když jsem ho testoval na 4Ghz s HT a to byl ještě přetočenej s DDR2 pamětima na 630Mhz.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv říj 13, 2005 9:19 am, celkem upraveno 1 x.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

forest píše:Kde jsi přišel k tomu času 45minut/4WU?
Spíše by to bylo kolem 70minut/4WU
Alespoň pokud mohu odhadnout dle Prescotta když jsem ho testoval na 4Ghz s HT a to byl ještě přetočenej s DDR2 pamětima na 630Mhz.
No, mozna by to bylo vice... ale ta myslenka zpracovavat 4 WU naraz, to zni vice nez dobre.
A co teprve procesor CELL? ktery ma 8 jader :shock: .
Honza

Příspěvek od Honza »

Conan. píše:DC jedine pokud bude na bazi Sonoma. Zadny primotop doma nechci.
AMD X2 zere mene nez podelany Presshot na standardni frekvenci. Eru primotopu zacal Presshot, ktery si vybudoval nesmazatelnou povest.
Pokud nechces primotop, doporucuji AMD X2 - s vyssim vykonem nez Presshot, ale mensi spotrebou, naroky na chlazeni, hlukem, nizsimi provoznimi naklady atp.
Pentium D taky topi, ale verze 2.8, ktere pouzivam, jsou zase v prepoctu na vypocetni vykon docela dobre - urcite lepsi nez Presshot, mozna na urovni stareho-dobreho Northwooda.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ctěl bych zde připojit odkazy na pár testů co jsem našel:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2410&p=4
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2410&p=7
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=2410&p=9
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... =2410&p=10

Pro hráče je tedy lepší volbou X2, ale na BOINC dle těchto testů bude lepší asi P4 D.
Jinak jen taková perlička, P4 D820 2x2,8Ghz by měl jít přetaktit na 2x3,6Ghz což je myslím velice zajímavé za cenu 7000 i s DPH :wink:

Docela zajímavý test je i zde:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... -3800.html
Naposledy upravil(a) forest dne čtv říj 13, 2005 9:34 am, celkem upraveno 1 x.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ještě k těm CPU P4 Yonah, budou pro ně zase nové desky, nový Chipset a pravděpodobně i jiná patice než nynější 775-ka.
V obchodech by měly být první kousky koncem 2Q-2006.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv říj 13, 2005 5:33 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Pro hráèe je tedy lepší volbou X2, ale na BOINC dle tìchto testù bude lepší asi P4 D.
Jinak jen taková perlièka, P4 D820 2x2,8Ghz by mìl jít pøetaktit na 2x3,6Ghz což je myslím velice zajímavé za cenu 7000 i s DPH :wink:
Pro hrace je jiz nekolik let lepsi volbou AMD, takze to neni nic noveho.
Pro BOINC zalezi podle daneho projektu a dvoujadro (AMD nebo Intel) na tom nic nemeni. Pro LHC a Einsteina je stale lepsi AMD, stejne jako pro SETI Intel.
Jak jde taktit Pentium D nebo X2 jsem nezkousel...ale uz zacinam mit cukani :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše: Jak jde taktit Pentium D nebo X2 jsem nezkousel...ale uz zacinam mit cukani :lol:
Musím říct že od tebe bych přetaktovávání opravdu nečekal, ale budu moc rád, když to testneš, alespoň bych věděl co nakonec koupím :wink:
X2 už má přetaktovaný vyzkumnik, takže už jde jen o to, co lze vyrazit z toho P D-čka.
Naposledy upravil(a) forest dne pát říj 14, 2005 7:05 am, celkem upraveno 1 x.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

forest píše:Ještě k těm CPU P4 Yonah, budou pro ně zase nové desky, nový Chipset a pravděpodobně i jiná patice než nynější 775-ka.
V obchodech by měly být první kousky koncem 2Q-2006.
Ostatně jako při každým zásadnějším upgradu. Popřemejšlej, kdy naposledy si kupoval nový CPU do stávající desky :wink:. Dneska už je moderní s každou zásadnější změnou v jádru vyžadovat když ne novou patici, aspoň nový revize desek. Myslím že držáku jako byl Socket A už se jen tak nedočkáme...
Zamčeno