Můj avatar

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Líbí se Vám můj avatar?

Ano, moc
8
35%
Ano, ale nejsem z něj unešenej
7
30%
Nic moc
2
9%
Nelíbí se mi
2
9%
Proboha!!! Vrať tam toho Garfielda!
4
17%

Celkem hlasů: 23

Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

No mne sa po nacitani stranky FF stop button deaktivuje, takze sa avatary mihocu dalej.

Mozno idealne riesenie by bolo kompromisne - par cyklov by sa avatry animovali a potom by zastali.
Len neviem ci je to technicky mozne - da sa do animovanych multigif obrazkov vlozit obmedzenie poctu cyklov? Nikdy som sa s tym nehral, takze neviem...
Naposledy upravil(a) Duro Kotulic Bunta dne pon srp 29, 2005 3:52 pm, celkem upraveno 1 x.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Duro Kotulic Bunta píše:Len neviem ci je to technicky mozne - da sa do animovanych multigif obrazkov vlozit obmedzenie poctu cyklov? Nikdy som sa s tym nehral, takze neviem...
Ano samozrejme da, ale musel by si s tim dotycny dat tu praci a zeditovat to v nejakem animacnim programku (jsou i free GIF editory, ktere to umi). Mam ale takovy dojem, ze treba prave u Firefoxu jsem kdesi videl nastaveni na animaci GIFu, kde ji bud muzes omezit na jeden cyklus, nebo zrusit uplne. Mozna si to ale pletu s nejakym jinym browserem, nebo uplne jinou aplikaci.
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

Taky jsem spise pro staticke avatary. I kdyz na ty od 'boshe se nekouka spatne :D
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Ok tak tam hodim nejaky ten staticky. :) :) :)
Obrázek
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

hezky, ale radsi bych ho udelal transparentni. Ja jsem vubec na ty transparentni avatary...uz jsem jiz par predelal a klidne ti jej predelam, jestli chces.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Souhlasim s Honzou, ze transparentni loga jsou vetsinou graficky prijemnejsi (obavam se ale, ze moje vlastni logo je ve tmavych tematech fora spise rusive - i kdyz prusvitne, je delano vylozene na sedy podklad). Jinak ale mam rad loga, ktere jsou nejakym zpusobem osobni, nebo reprezentujici konkretni osobu, at uz je to vlastni fotka, karikatura, nebo logo. Trochu mene fandim ruznym mazlikum a figurkam, s vyjimkou tech pripadu, kde z charakteru prispevku autora vycituju, ze ta figurka na nej perfektne sedi - napriklad Brouk Pytlik pro nejakeho vseveda, Ferda Mravenec pro sikulu, Kalimero pro smolare a vecne ukrivdeneho, a pod. Jeste mene se mi jako avatary libi fotky uplne cizich lidi, ktere jsou zavadejici - tak treba 'boshova prdel je fakt pekna a rad se na ni podivam, ale privadi me to trochu do rozpaku a sexualni frustrace, protoze si uvedomuju, ze ta prdel vlastne patri chlapovi a tim padem je po chuti :)

Jen tak mimochodem, to male X v mem avataru je moje firemni logo (ve jmenu firmy truXoft), ktere pouzivam uz temer dvacet let, takze prestoze to neni nic moc, jsem s nim uz dost ztotoznen.

Nemam samozrejme nic proti Pavlovu Boinc logu, ale osobne bych si ho tam nedal (alespon ne bez nejake personalizace) - koneckoncu jsme tady vsichni BOINCaci, takze davat si to do avataru bez cehokoli jineho mi pripada neosobni, a povazoval bych to za adekvatni jen u vyvojare primo z BOINC tymu v Berkeley. Prosim ale Pavla, aby to nebral jako kritiku - plne respektuji jeho vyber a pokud mu to logo jako avatar vyhovuje, urcite si na nej zvyknu.

Pravy ucel avataru je, abych kdyz si otveru stranku okamzite videl, kdo prispival, aniz bych zacal cist jmena. A samozrejme je mnohem jednodussi spojit si avatara s autorem, pokud je tam nejaka skutecna charakterova spojitost a individualita, nez kdyz je to jen nejaky nahodny obrazek. Z tehoz duvodu take neblaze nesu, pokud se avatar najednou zmeni - clovek je uz zvykly pod jistym avatarem ocekavat urciteho autora, a kdyz se to pak najednou zmeni, tak je to jako kdyz chodite s brunetou a jednoho dne prijde odbarvena na blondynu. Neni to tragedie (teda nekdy ano), ale je to nezvyk.
Naposledy upravil(a) trux dne úte srp 30, 2005 2:45 am, celkem upraveno 2 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

PavolR píše:Ok tak tam hodim nejaky ten staticky. :) :) :)
Tenhle avatar mám v jinstém fóru už docela dlouho :-)
dejv
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Trux myslim velmi dobre vystihol celu problematiku avatarov. :-)

Btw, pouzivam tmavy background a tvoj avatar neposobi na mna rusivo - je to proste len o nieco "hrubsie" X-ko. Neposobi agresivne, nemihoce sa, takze je uplne OK aj na tmavom pozadi.

Ja som si na zaciatku vybral M31 galaxiu v andromede, kedze astronomia a vesmir je moja celozivotna laska (teda vlastne uz asi milenka, kedze som zenaty :-) ). Je to sice strasne otrepany obrazok (aspon pre tych, co sa zaujimaju o astronomiu), ale ak poznate original fotku z Hubblovho teleskopu, je to nadherna a naozaj fascinujuca podivana na cely jeden obrovsky vesmirny ostrov a nezavisly svet vacsi ako nasa vlastna Galaxia, a je to vlastne jedina z dvoch galaxii mimo nasej vlastnej (neratam trpaslicie galaxie, ktore nasa Galaxia uz pohlcuje - napr. Magellanove mracna), v ktorych sme dokazali rozlisit jednotlive hviezdy. Pricom v tej druhej sa to podarilo len minuly rok.
Na tmavom pozadi to vyzeta relativne OK, lebo splyva a vidno len svietiaciu galaxiu. Na bledom pozadi to ale moze vyzerat dost "stvorcovo", vytrhnute. No ale co uz, nemoze kazdy avatar asi sediet dobre s pozadim... :wink:
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak už se taky nehejbu :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne úte srp 30, 2005 10:57 pm, celkem upraveno 1 x.
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

bohuzel jsem vaše "hejbací" avatary neviděl - na fórum teď chodím jenom přes RSS a nové příspěvky čtu buď večer nebo jako teď....
no můj avatar je vlastně taky animovaný, ale nejde to tak moc vidět...
vím jaké to je, když si něco čtu a vedle na mně něco "mrká", taky to nemám rád. Obzvlášť pak reklamy, které se oběvují v polovině textu uprostřed stánky :evil: ....
jestli někomu ten můj animovaný vadí, klidně pište, změním ho na statický...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Martin: 80 x 80 pixels animated in 4 frames - to snad nikoho nezabije, zvlášť když je to nepostřehnutelné :) Ale jinak blikací avatary jsou šílenost.
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, Martinuv avatar je naprosto neofenzivni (mimochodem, co to vlastne je?)
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Tak jsem si dal ten puvodni avatar, co jsem mel. Jinak mne pohyblivy avatar nejak nevadi, ale proti gustu zadny disputat. Prizpusobim se vetcine. K avataru Foresta jenom tolik, ten puvodni, co ti upravil Honza vypadal lip. ObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Taky myslím, ale já jej nahradil a jako správná lama si jej předem nikam neuložil :cry:
Naposledy upravil(a) forest dne čtv zář 01, 2005 8:17 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Taky myslím, ale já jej nahradil a jako správná lama si jej pøedem nikam neuložil :cry:
Ze jses lama, tak jsem ti to opravil :wink:
Odpovědět